Arafda  Kalanlar - ALİ FIRAT

Arafda  Kalanlar


İnsanoğlu ilginç bir âlemdir. Hiç yerinde durmaz.. Vay şandı, şöhretti, maldı, mülktü hep koşturur. Koşturmasının bir tek nedeni var. O da aslına kavuşmaktır. Bunu insanın kendisi bilir mi? Hiç de ne aradığını bilemez. Arar bir şeyler, rüzgâr nereden eserse oraya yönelir. Ben bilmiyorum ne istediğimi. Açım arkadaş, bunu bilen yok, dilimden anlayan yok. Adın çıkıyor o zaman. Ahlaksız, terbiyesiz, deli mi ne gibi sözlerle senin daha çok açlığını artırıyorlar, tahrik ediyorlar, hırçınlaştırıyorlar.

Kimse bilmez ki sevginin, ilginin, inanç duygularının karın doyurduğunu, kim bilsin? Gözle görünen tarafı yok ki. İç dünya meselesi, kim anlar ki ihtiyacını gidersin. Hiç kimsenin anlamadığı bir dil ifadesi. Tercüman olan da yok. Sanki ahraz da derdini anlatamıyor. Bu deli diye, buna cin girmiş, şeytan girmiş, bunun aklı karışık, bunu kurtaralım diye nerdeyse yakacaklar ateşte.

 Neylesin garip elinden de bir şey gelmiyor. Çok şükür ki Allah’ımız bu olayları görüyor, biliyor da insanlar içinden bir kurtarıcı gönderip bizlere ikram ediyor. O da Allaha gerçekten canı gönülden bir duası olanlar, bu kurtarıcı kâmil insanlara kavuşuyorlar. Yoksa işler çıkmazda, Allah muhafaza eylesin.

Bizim gibi zorda kalanlara yardım etsin. Arayan, aradığını bulur derlermiş. Doğrudur, sen yeter ki ara, Allah bir türlü aradığını karşına çıkartıyor. Seni onunla tanıştırıyor. Bu mesaj bir kâğıtla da oluyor, herhangi bir insan ile de. Bakıyorsun eline bir kitap, gazete geçebiliyor. Arayış içinde olduğun için gözüne bir şeyler çarpıyor. Aynen benim gözüme çarptığı gibi. Bu benim istediğim gıda, diyebiliyorsun...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Mar

Dostluk ve Arkadaşlık

24Şub
14Şub
12Şub

Seçilmiş Yalnızlık Nedir

18Tem