Aldığımız Kararları Uygulayalım - ALİ FIRAT

Aldığımız Kararları Uygulayalım


Merhabalar Kardeşlerim…

Bu gün ki yazımızın konusu “ Karar almak ve uygulamak” hakkında olacak. Kıymetli okuyucularımızı memnu edecek bir yazı olur İnşallah.

 Aldığımız kararları uygulamanın ne kadar önemli bir konu olduğunu resmen hayatımıza yön verdiğinin farkına varacağız. Farz edelim sigara bırakmak istiyoruz, ama sadece istiyoruz bir sürü bahane saymakla bitmez durmadan sıralıyoruz.

 Eee ne oldu hadi bırak da görelim, o sıraladığın bahaneleri tek tek içsene o sigara gibi. İşte kararlı oldun mu o bahaneleri sigara gibi içtiğine şahit olursun. Tabii ki bu sigara örneği ciddiyetle bırakmak isteyenlerde fayda sağlayacaktır.

 Kararlı olan insan ciddiyetle arkasında durur. Belki ilk seferde başarılı olamayacak olabilir ama irademize sahip olmalıyız. Tekrar kararını bozan etmenin üzerine gitmesi yada tespitini yapması bile sigarayı bırakma da ne kadar kararlı olduğunu gösterir. 

Hayatımızın her safhası karar almak ve uygulamak yada uygulamamak la geçer. Bu aslında kendimize verdiğimiz bir söz niteliği taşır. Eyer bir karar aldıysan mutlaka uygulamalıyız. Aldığını kararın arkasında durmasınız işte deriz ki vay halimize.

 Aldığımız kararları yerine getirdikçe bir özgüven yükselmesi yaşarız içimizden. Bu da bize bir neşe coşku verir. Çok küçük bir örnek daha verelim ki bilgi sahibi olmak her zaman iyidir ve iyi olacaktır.

 Kitaplığımızda kaç adet okunacak kitabımız var belki çoğumuz biliyor yada bilmiyor da olabilir harekete geçelim ve sayalım deriz. Mevzu sizin aldığınız bir karar ve bir sonuç olması, bu da konu olurumu canım deyip geçmeyin. 

Aldığınız bu karar ve sonucuna şahit olduğunuzda kendi kendinize bir sevinç yaşarsınız. Mutluluk verir, çünkü o kararı siz aldınız ve uyguladınız. Aldığınız kararları uyguladıkça artık hedeflere ulaşmanın verdiği neşe ve mutluluk sizi daha büyük adımlar atmaya götürecektir. 

Neşeli ve Mutlu kalın Kardeşlerim saygılarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Makbule | 06 Haziran 2020 17:18

    Güzel ve anlamı buyuk bir köşe yazısı olmuş.Tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum. Saygılarımla.

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Mar

Dostluk ve Arkadaşlık

24Şub
14Şub
12Şub

Seçilmiş Yalnızlık Nedir

18Tem