DAP’dan Pütürge Belediyesi’nin 4 Projesine Büyük Destek

DAP’dan Pütürge Belediyesi’nin 4 Projesine Büyük Destek

Youtube Kanalı VİDEO

VİDEOYU PAYLAŞ!

Pütürge Belediyesi   İle DAP Arasında “ Pütürge Tarihi Evleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi “   İmza Töreni Düzenlendi.

Pütürge Belediyesi  4 Büyük Projesine ( DAP ) Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan Aldığı Büyük Destek  İle Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Pütürge Belediyesi’nin yürüttüğü Pütürge’nin Sokak İyileştirme ( Restorasyon  ) , 18 Sulama Kanalı Projesi , Pütürge Şehir Müzesi ve Pütürge Mezbahane  Yapımı Çalışmalarına yaklaşık 15 Milyon  Lira Kaynak Aktarıyor.

Pütürge Belediyesi ile Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında Pütürge’de yapılan  “ Pütürge Tarihi Evleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi “   kapsamında  İmza Töreni düzenlendi.

 İmza Töreninde Pütürge Kaymakamı Erkan Savar , Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat , DAP Başkan Yardımcısı Volkan Güler ,  DAP Kültür Sektör Uzmanı Suha Durak , Fırat Kalkınma Ajansı Yetkilileri , Pütürge Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Başkanları ile Pütürge’li vatandaşlar da hazır bulundu.

Pütürge ilçesine gelen DAP Yetkilileri  imza töreninden önce “ Pütürge Tarihi Evleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi “   kapsamında yapılacak olan yaklaşık 300 evi yerinde inceleyerek belediye yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İmza töreninde konuşma yapan Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat ,  Bugün burada bizi yalnız bırakmayan siz birbirinden değerli tüm misafirlerimiz hoş geldiniz sefa getirdiniz. 2014’de göreve geldiğimizden bu güne kadar hiç durmadan ilk günün şevkiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Biz Pütürge’miz için Pütürge’liler için neyi söz verdiysek hamdolsun hepsini tek tek yerine getiriyoruz. Allah’ın izini ile Pütürge Bölgenin cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Bugün burada DAP’In değerli yetkilileri ile “ Pütürge Tarihi Evleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi “ nin desteklenmesi konusunda protokol anlaşmasını imzalayacağız.  İlçemizde yaklaşık 300 tarihi ev yeniden restore edilerek Pütürge’nin görünümünü ve çehresini değiştireceğiz. Yanı başımızda Dünyanın 8.ci Harikası Nemrut Dağı  ve Komegene Medeniyetinin  büyük  kalıntıları bulunmaktadır.  Yapılacak Sokak İyileştirilmesi  , Sülüklü Göl , Mesire Alanları , Sulama Barajları , Şiro Çayı Islahı ve birçok proje ile  birlikte Pütürge Tarihi ve Kültürel bir zenginlik  kazanacaktır. Yerli ve Yabancı Turistler  ilçeyi ziyaret ederek  maddi ve  manevi zenginlik katacaktır.  Ben bu vesile emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Pütürge ilçesinde ki Pütürge’nin Sokak İyileştirme ( Restorasyon  ) , 18 Sulama Kanalı Projesi , Pütürge Şehir Müzesi ve Pütürge Mezbahane  Yapımı Çalışmalarına yaklaşık 15 Milyon  Lira Kaynak  sağlayan DAP Bölge Başkanıma , Malatya’nın evladı olan DAP Başkan Yardımcısı Volkan Güler Bey ve tüm değerli ekibine teşekkür ediyorum. Bütün bu Projeler Pütürge’mize hayırlı olsun.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi  Başkan Yardımcısı Volkan Güler ise ; Biz DAP olarak Malatya ve Bölgesindeki illere çok büyük destekler vermekteyiz.  Özellikle Arapgir , Kemaliye , Divriği , Pütürge , Harput gibi tarihi ve Kültürel önemi çok büyük yerlerde ki Projelere büyük destekler veriyoruz.  Nemrut Dağı gibi çok önemli bir yerin  Malatya ve Adıyaman gibi güzel iki ilimizin sınırlarında bulunması bölgenin önemini daha da arttırmaktadır. Bu kapsamda Pütürge’ye yakınlığından dolayı Nemrut Dağı Turizm açısından çok önemlidir. Bu açıdan “ Pütürge Tarihi Evleri Sokak Sağlıklaştırma Projesi “ni çok önemsiyoruz.  Bu evlerin restorasyonunun yapılmasından sonra Nemrut Dağı ile birlikte Pütürge’nin Tarihi ve Kültürel değeri kat ve kat artacaktır.  Biz DAP  Bölge Başkanlığı olarak Pütürge’de şu ana kadar 4 projeyi  yaklaşık 15 Milyon Lira tutarında destek veriyoruz. Bu Projelerin hayata geçmesinde Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat  ve ekibinin büyük gayret ve çabaları olmuştur. Bu imza töreni vesilesi emeği geçenler herkese teşekkür ediyor Projelerin Pütürge İçesine ve siz değerli Pütürge’lilere hayırlı olmasını diliyorum.