Vatanseverler Derneğinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı

8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla, Vatanseverler Gençlik Eğitim ve kültür derneği olarak seminerde emekçi kadınlarımız ve değerli misafirlerimizle bir araya geldik.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 Biz kadınlar için özel bir gündür. Kadınlarımızın yaradılışından bu yana başlayan mücadelelerinin hatırlanması yaşamlarına farkındalık katılması bugünlerde daha çok ortaya çıkmaktadır.

    Kadınlarımız aslında toplumda insanlığın var oluşundan bu yana yaptıklarıyla bir güne sığdırılamayacak kadar önemlidir.  Kadınlar bir ülkenin geleceği, bir toplumu toplum yapan en önemli değerlerdir. Bu dünyada ki hiç bir canlı, bir kadın kadar güçlü değildir. Kadınlarımız, hem evinde hem kariyer hayatlarında olağan üstü performanslılarıyla en iyi şekilde kendilerini yönetmektedirler.

  Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Cennet annelerin ayakları altındadır. Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah'tan korkunuz. Zira siz onları Allah'ın bir emaneti olarak aldınız " diye buyurmuştur. Yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Kadınlarımız yerlerde sürünmeyi değil, onlar omuzlar üzerinde yükselmeye layıktır." Kadına şiddeti tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de örf, adet geleneklerin ardına sığınarak yapılan acımasız uygulamaların asla kabul edilemez. 3 Mart 2009 tarihinde erkek arkadaşı tarafından Münevver Karabulut testere ile parçalanarak öldürüldü.

 Öte yandan Eylem Pesen 2009 yılında cansız bedenini bıçaklayarak 2 kez araba ile üzerinden geçilerek canice katledilmiştir. Daha nice cinayetler maalesef gerici faşist oluşumların kadınlara uyguladığı baskılara asla kabul etmiyoruz ve onların yarınlarına helak etmelerine müsaade etmeyeceğiz.

  Kadının toplum içerisinde daha etkin ve güçlü olabilmesi için yapılan çalışmalara destek verilmesini umuyor tüm kadınlarımızı Allah'a emanet ediyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN