Vali Yazıcı, LGS'de Dereceye Giren Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Vali Ersin Yazıcı, 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilen ve 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin girdiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS)'nde dereceye giren 13 öğrenci ve aileleriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen törende bir araya geldi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmada, Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra, Vali Yardımcısı Reşit Özer Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba, LGS’de dereceye giren öğrencilerin aileleri, öğretmenleri ve okul müdürleri katıldı.

Program da konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, " Bizlere, ekip arkadaşlarımıza ve şehrimize umut oldunuz. Bu başarılar bizleri daha çok hırslandıracak, bizlere daha çok umut olacak. Öğrencilerimizin başarısında katkıları olan kıymetli meslektaşlarıma ve okul idarecilerine teşekkür ederim. Malatya için daha güzel günlerde, daha büyük başarılarda buluşmak dileğiyle..." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program başında öğrencilerle gitmek istedikleri liseler ve gelecek hedefleri hakkında sohbet eden Vali Yazıcı; “Sizler geleceğimizin teminatı, ülkemizin aydınlık yarınlarısınız. Başarınız bizleri çok gururlandırdı. Başarılarınıza lise döneminde de devam edeceksiniz. Fakat derslerinizin yanında kitap okumayı ve spor yapmayı asla bırakmayın.” dedi.

Düzenlenen törende konuşan Vali Yazıcı, “Çok kıymetli anne ve babalar, sevgili çocuklar, değerli öğretmen arkadaşlarım, yöneticiler ve İlimizi gururlandıran gençler, hepiniz bu güzel buluşmaya hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabi ki bugün tebriklerimizin en büyüğü 13 öğrencimize. Bizi onurlandıran, gururlandıran, Malatya’mızın adını duyuran 13 gencimize bize bu gururu ve mutluluğu yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkür ve tebrik de onların bu zorlu sınav yolculuğunda her daim yanlarında olan ve her türlü olumsuz ortamı yok edip çocukları için elinden gelenin fazlasını yapan anne ve babalarımıza. Son olarak da bu zorlu sürecin başarıya ulaşmasında gençlerimizi bilgi ile donatan öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İyi ki çocuklarımızın yanında olarak böylesine gurur verici bir başarıya imza atmalarına vesile oldunuz. Sevgili gençler, başarılarınız bizi onurlandırdı, gururlandırdı, göğsümüzü kabarttı, mutlaka bir spor yapın. Sakın ha, spor yaparsak yoruluruz ve derslerimiz aksar diye düşünmeyin. Hangi sporu seviyorsanız, hangi spor dalına ilgi duyuyorsanız, okulunuza gider gitmez onunla ilgili çalışmalara başlayın. Bunun sözünü sizlerden istiyorum. Eğitimle yatıp eğitimle kalkan, eğitime çok vakit ayırmaya çalışan, samimi bir şekilde eğitim camiasını destekleyen bir mülki amir olarak bunun size çok faydası olacağına yürekten inanıyorum. Ben Vali olarak okulları ziyaret ettiğimde ya da gençlerle karşılaştığımda hiçbir zaman derslerini sormam. Çocuklara kitap okuyup okumadıklarını sorarım. Bence bir çocuk kitap okuyorsa iyi bir öğrencidir ve başarıyı zaten yakalayacaktır. Kitap okumuyorsak, kitap okuma alışkanlığımız yok ise başarı gerçekten zor olur. Kitap okuma alışkanlığı su gibi, ekmek gibi bizlerin de en önemli ihtiyaçlarındandır. Bu yüzden mutlaka okuyan kişiler olmalıyız.“ dedi.

Konuşmalarının ardından Vali Ersin Yazıcı, Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) dereceye giren; Atatürk Ortaokulu’ndan Erdal Baran Karadağ ve Ali Hamza Toksöz, Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu’ndan Nur Seda Kayan, Öğretmenler Ortaokulu’ndan Muhammed Efe Yoldaş, İnönü Ortaokulu’ndan Mehmet Fatih Çınar, Hacı Hasan Başer Ortaokulu’ndan Turan Alp Doğru, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Yiğit Anıl Yılmaz, Vali Galip Demirel Ortaokulu’ndan Yiğit Mutlu ve Elif Ece Anapalı, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Nevfel Çiçek, Özel Malatya Bahçeşehir Ortaokulu’ndan Onur Yaşar, Özel Çamlıca Koleji’nden Yavuz Selim Aktürk, ve Özel Kanguru Ortaokulu’ndan Zeynep Mansur isimli öğrencileri tebrik ederek hediyelerini takdim etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen bisiklet, 2024 Yılı LGS Türkiye 1.’si Erdal Baran Karadağ’a hediye edildi.

Liselere Giriş Sınavı'nda dereceye giren öğrencilerin ve ailelerinin Vali Yazıcı ile hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından program sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre; 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında, toplam 11.228 8. sınıf  öğrencisinden, 9.535'i (%85) sınava girmiş olup, İlimizde sınavla öğrenci alan okul sayısı 27 (%26), bu okulların toplam kontenjanı 2.520 (%20) öğrencidir. Türkiye genelinde ise LGS’de %10'luk dilimde 879 (%9,2) öğrencimiz yer almıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN