Vali Toprak, Kurum Ve Kuruluşlara Veda Ziyaretinde Bulundu

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Malatya Valiliği görevine atanarak 16.06.2016 tarihinde bu görevine başlayan ve 1 yıllık süre içerisinde önemli icraatlara imza atan ve Malatyalılar tarafından kısa sürede sevilen Vali Mustafa Toprak  yine 13 Haziran 2017 tarih ve 2017/10458 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile de Merkez Valiliğine atanması ve 29 Haziran 2017 tarihinde ilimizden ayrılacak olması münasebeti çeşitli kurum ve kuruluşlara veda ziyaretinde bulundu.

Vali Toprak veda ziyaretleri kapsamında ilk olarak 2. Ordu Komutanlığını ziyaret etti.  Karargâh girişinde 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Asım Kocaoğlu, 2.Ordu Harekât Kurmay Yarbaşkanı Tuğg. Hançeri Sayat ve 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğg. İbrahim Özbudun tarafından karşılanan Vali Toprak’ı Karargâh içerisinde de   2.Ordu Komutanı Korg. Metin Temel karşıladı.  Komutanlık Şeref Defterini imzaladıktan sonra Komutanlık Makamında Korg. Temel ile  görüşen Vali Toprak akabinde komutanlarla da vedalaşarak MİT Bölge Başkanlığını da ziyaret etti.

İl Jandarma Komutanlığını ziyaretinde İl J. Kom. J. Alb. Şerafettin Yılmaz ve Şeref Kıtası tarafından karşılanan Vali Toprak, Şeref Kıtasını ve sıralı komutanları selamladıktan sonra Şeref Salonunda Şeref Defterini imzalayarak J. Alb. Yılmaz ile makamında görüştükten sonra vedalaşarak İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne geçti.

Rektör Ahmet Kızılay ve rektör yardımcıları tarafından karşılanan ve Rektör Kızılay ile de vedalaşan Vali Toprak, Adliye Sarayında Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz tarafından karşılandı. Başsavcı Yılmaz’ın makamında Baro Başkanı Enver Han ile de bir süre sohbet edip vedalaşarak buradan ayrıldıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret etti.

İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ın izinli olması dolayısı ile İl Emniyet Müdür vekili Müdür Yardımcısı Tarık Gezgiç ve Müdür yardımcıları  tarafından karşılandı. Ziyaretinde Emniyet Müdürlüğü personeli ile de bir süre görüştükten ve vedalaştıktan sonra 7. Anajet Üs Komutanlığına geçen Vali Toprak’ı Üs Komutanı Pilot Kur. Alb. Hasan Hüseyin Kanbur karşıladı.

Ziyaretlerinin son bölümünde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını, Ticaret Borsasını, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığını da ziyaret eden Vali Toprak, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve Yönetim Kurulu üyeleri, ESOB Başkanı Şevket Keskin ve ESKKK Başkanı Ali Evren ile de bir süre görüşerek vedalaştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN