Vali Baruş, Özgül Ailesini Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, maddi sıkıntılar çeken, internet ve bilgisayarı olmadığı için derslerine devam etmekte güçlük çeken...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Aydın Baruş, maddi sıkıntılar çeken, internet ve bilgisayarı olmadığı için derslerine devam etmekte güçlük çeken Özgül ailesini ziyaret ederek sıkıntılarının giderilmesi için gerekli talimatları verdi.

Yaşadığı maddi zorlukları dile getiren Dursun Özgül, evde biri engelli olan çocukları Ömer’in rehabilitasyonu için Vali Baruş’tan yardım istedi. Vali Aydın Baruş da Milli Eğitim ile görüşülerek Ömer’in eğitim alabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ayrıca çocuğun sağlığı konusunda da yardımcı olunabilecek bir durum olursa haberdar edilmesini söyledi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Bülent Hancı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Baruş, Vakıf olarak ailenin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla İl Müdürü Bülent Hancı’ya gerekli talimatları verdi.

6. Sınıfa giden oğulları Ahmet’in eğitim konusunda yaşadığı sıkıntıları anlatan anne Dursun Özgül, çocuklarının derslerinde başarılı olduğunu fakat bu süreçte evlerinde internet ve tabletleri olmadığı için derslerden geri kaldığını söylemesi üzerine Vali Aydın Baruş, Ahmet için getirdikleri tableti vererek; “Hayırlı olsun, derslerini sakın aksatma, seni iyi yerlerde görmek istiyoruz. Kendine, ailene ve vatanına hayırlı bir insan olursun inşallah” dedi. Ayrıca Telekom İl Müdürü Nevin Ertargın’ı da arayarak Seyran Mahallesinde bulunan ikamete en kısa sürede internet getirilmesi talimatını verdi.   

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN