Vali Ali Kaban, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Törenine Katıldı

Vali Ali Kaban, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79.yıl dönümünde Malatya'da düzenlenen törene katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Orduevi önündeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Ali Kaban, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, askeri ve mülki idare amirleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Buradaki tören çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali Ali Kaban, anıt şeref defterini imzalayarak, şeref defterine “10 Kasım 1938’de ebedi aleme uğurladığımız, bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk, Ebediyete irtihalinizin 79’uncuyıldönümünde minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunmak üzere manevi huzurlarınızdayız.

 Aziz Atatürk,

Cumhuriyete giden yolda elde ettiğiniz bütün başarıları Necip Türk milleti’ne mal ederek tüm dünyaya örnek bir lider oldunuz. Önünüze çıkan engelleri büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla aşarak milletimizin refah ve mutluluğu için durmaksızın çalıştınız ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadınız. Zat-ı aliniz ve kahraman silah arkadaşlarınız huzur içerisinde uyuyunuz,

 Millet olarak birlik ve beraberliğimizin bekası, ülkemizin müreffeh ülkeler arasında hak ettiği yeri alması uğrunda karşılaşacağımız bütün engelleri bertaraf edeceğimizden emin ve müsterih olunuz.

 Aziz Türk milleti Zat-ı alinizi, kahraman silah arkadaşlarınızı, bedenini vatan toprağına katık eden bütün şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan şanlı gazilerimizi daima rahmetle ve minnetle yad edecektir” diye konuştu.

Törene katılan protokol üyeleri ve diğer katılımcılar Atatürk Evini ziyaret etti. Halk eğitim Merkezi Salonunda devam eden ikinci tören programında,  Cumhuriyet Lisesi Edebiyat öğretmeni Ertan Zorteymur, “Atatürk’ün son günleri’’ konulu bir panel verdi.

Törende daha sonra 2. Ordu Komutanlığında görevli İstihkam Yarbay Korhan Tutuş Atatürk’ün askeri kişiliğini anlattı.   Program Abdulkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN