Ünlü Sanatçılardan Başkan Güder'e Ziyaret

Çekimleri Malatya'da devam eden ve yönetmenliğini Malatyalı Haydar Işık'ın yaptığı 'Gırift' dizisinde...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Çekimleri Malatya’da devam eden ve yönetmenliğini Malatyalı Haydar Işık’ın yaptığı ‘Gırift’ dizisinde rol alan ünlü sanatçılar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güder, “Bu tarihi ilçemizi daha güzel yarınlara hazırlamak bizim öncelikli görevimizdir” dedi. 


Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çekimleri Malatya’da devam eden ve yönetmenliğini Haydar Işık’ın yaptığı, Selahattin Taşdöğen, Ümit Acar, Wilma Elles, Ayberk Yılmaz, Burhan Çelik, Methista Schaefer, Mehmet Özdemir, Ayşin ve Mazhar Alaca gibi sanatçıların rol aldıkları polisiye-dram temalı ‘Gırift’ dizisinin oyuncularını konuk etti. Set ekibiyle uzun uzun sohbetler eden Başkan Güder, ünlü sanatçılara medeniyetlerin şekillendiği Doğu Anadolu’nun gözbebeği olan Battalgazi’nin tarihi ve kültürel güzelliklerini anlattı. Ünlü sanatçıları ‘Gırift’ dizisinin çekimleri bitmeden, 5 bin yıllık tarihi içinde barındıran Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de özel olarak misafir etmek istediğini belirten Başkan Güder, gerçekleştirilen bu nazik ziyaretten ötürü de set ekibine teşekkürlerini iletti.


SCHAEFER: “ÖZELLİKLE BATTALGAZİ’Yİ ÇOK BEĞENDİM”
İlk olarak konuşan oyuncu Methista Schaefer, Battalgazi’yi çok beğendiğini belirterek, “Battalgazi’yi özellikle çok beğendim. Karizmatik ve çok saygılı bir başkanı var. Her konuda bizlere destek oluyor. Dünyanın hiçbir yerinde Malatya insanı gibi görmedim, sıcakkanlı hepsi. Battalgazi’nin Kadın Kooperatifi’ni ziyaret ettim. Çok güzel ürünleri ve yemekleri var. Hatta kilo bile aldım” ifadelerini kullandı.  
ACAR: “MALATYA GERÇEKTEN MUAZZAM BİR ŞEHİR”
Malatya’nın ve Battalgazi’nin kendine has güzellikleri olduğunu vurgulayan oyuncu Ümit Acar, “Ben Malatya’ya daha öncede gelmiştim. Gerçekten çok güzel bir il ve ilçe. Beklentimin çok üzerindeydi. İnsanlar görünce farkına varıyor. Misafirperverlikleri, doğal ve kültürel zenginlikleri ve yemek kültürleri ile muazzam bir il. Bu konuda il ve ilçe belediyelerinin çalışmaları takdire şayandır. Özellikle Battalgazi Belediye Başkanımız benden yakışıklı olduğu için onunla ilgili bir söylemek istemiyorum. Kendisini tanımaktan şeref duyduk. Çalışmalarında başarılar.”


YILMAZ: “MALATYA’DA ÇOK KEYİFLİ GÜNLER GEÇİRİYORUZ”
Malatyalı yönetmen Haydar Işık’ın sürekli Malatya’da bahsettiğini dile getiren oyuncu Ayberk Yılmaz, “Malatya’ya ilk kez geliyorum. Haydar hocam Malatyalıdır ve tam bir memleket aşığıdır. Bize sürekli Malatya’dan bahseder. Kanal D’ye hazırladığımız Girift dizisinin çekimleri sebebiyle 1 aydır buradayız. Hocamın bahsettiği kadar güzelmiş. Halkın misafirperverliği de aynı şekilde. Çok keyifli günler geçiriyoruz. Burada kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Misafirperverliği nedeniyle başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.


OYUNCU ÇELİK: “BATTALGAZİ’NİN TARİHİ GÜZELLİKLERİ ÇOK”
Battalgazi’ye tarihi güzelliklerine hayran kaldığını ifade eden oyuncu Burhan Çelik, “Malatya’ya ilk gelişim. Çok güzel bir yermiş. Battalgazi’yi ayrı bir güzel buldum. Tarihi güzellikleri çok fazla. Başkanımıza da misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyorum. Sinema, bir ilin veya yerin tanıtımı için büyük bir etkendir” ifadelerini kullandı.  


KONAKÇI VE ÖZDEMİR: “BAŞKANIMIZIN BÜYÜK DESTEKLERİNİ ALDIK”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder büyük desteklerini gördüğünü vurgulayan oyuncu Ömer Konakçı, “Hocamız Malatya sevdasını bir kez daha gösterdi. Proje başka bir ilde çekilecekti, hocamız projeyi Malatya’ya kazandırdı. Biz bir yola çıktık. Bu yolda Battalgazi Belediye Başkanımızın Osman Güder’in büyük desteklerini aldık, almaya da devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde oyuncularla birlikte Battalgazi’yi gezdik. Başkanımıza teşekkür ediyorum” derken, oyuncu Mehmet Özdemir ise “Bizlerden her anlamda desteklerini esirgemeyen başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”


YÖNETMEN IŞIK: “BAŞKANDAN ZİYADE BENİM AĞABEYİMDİR”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i bir başkan değil de ağabey olarak gördüğünü aktaran dizisinin yapımcı ve yönetmeni Haydar Işık, “Dizinin 13 bölümünü tamamladık. Bir başka ilde çekilecek olan dizimiz, başkanlarımızın da desteği ile Malatya’da çekildi. Başkanlarımız olmasaydı burada çekilmezdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Malatya’da çok fazla done var. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizde bayağı bir sahneler çektik. Levent vadisinde de çektik. Sahnelerimizin içine şehrimizin güzelliklerini de koyduk. Haftalık 10 milyon insanın izleyebileceği bir dizi çekiyoruz. Amacımız 2.sezonu da Malatya’da devam ettirmek. Özellikle Kervansaray bizim için çok kıymetli bir yer oldu. Battalgazi’mizin tarihi yerlerini çok güzel yansıttık. Doğu tarafından bir il olduğu için oyuncular bu bölgelere ön yargı ile yaklaşıyor. İki Cumhurbaşkanı ve birçok sanatçı çıkarmış ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerini görünce, hayran kalıyorlar. Gitmek istemiyorlar buradan. Özellikle kayısı çekirdeği kahvesine bayılıyorlar. Ben başkanımızı yeni tanımıyorum. Benim için başkanımız kıymetli bir insan. Osman başkanımdan ziyade benim için bir ağabey. Ben kendisinden destek istediğimde nasıl olur cümlesini bile kullanmadan neler yapabiliriz düşüncesine giren bir insan. Ben özellikle başkanıma, ağabeyime teşekkür ediyorum” diye konuştu. 


BAŞKAN GÜDER: “BATTALGAZİ’MİZ, DOĞU’NUN GÖZBEBEĞİ KONUMUNDADIR”
Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve çekilen dizinin ekranlarda yer alacağı günü merakla beklediğini altını çizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Siz kıymetli sanatçılarımızı, Malatya’da ağırlamaktan dolayı mutluluğumu dile getirmek istiyorum. Bizleri mutlu ettiniz ve çekilen dizimizi merakla bekliyoruz. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Arkadaşlarımız Malatya’yı ve Battalgazi’mizi kısaca özetlediler. Battalgazi’yi hayranlıklarını dile getirdiler. Buda bizleri mutlu ediyor. Tabi biz bu şehre 50 yıllık ömrümüzü verdik. Hakikaten Malatya’mız güzel şehirlerin başında geliyor. Özellikle Anadolu’ya yapılan akımların bu bölge üzerinden batıya yayılması nedeniyle ayrı bir anlam ve önem kazandırıyor ülkemize. Malumunuz Malatya’nın Battalgazi’de ilçesi de tarihi bir ilçedir. Medeniyetlerin şekillendiği ve filmlere konu olmuş meşhur Battalgazi destanının yazıldığı yerdir Battalgazi. Özellikle Arslantepe Höyüğü, Kanlı kümbet, Ulu cami, Melik Sunullah Cami, Mustafa Paşa Kervansarayı, Battalgazi Kale Surları, Poyraz Konağı ve Şahabe-i Kübra Medresesi gibi bir çok tarihi mekanı içinde barındırmamız, ayrı bir değer katıyor ilçemize. Yerli ve yabancı birçok turistin uğradığı ve Sağlık turizmi açısından büyük önem taşıyan İspendere Şifalı İçmeleri de ilçemizde yer alıyor. Asurlular ve Hititlerden başlayan ve sonrasında Osmanlı-Bizans ve Türkiye Cumhuriyeti’nin oluşturmuş olduğu ciddi bir kültür hazinesi var. Sizlerinde bildiği gibi kültür hazineleri çok kolay ve kısa sürede oluşmuyor. Bu kültürlerin oluşumunda adanmış ömürler var. Aslında bu medeniyeti kültürü, siz paylaştıkça anlam ve önem kazanmış oluyor. Oyuncularımızla da konuştuğumuzda Malatya’ya ilk defa geldiklerini memnun olduklarını ifade ediyorlar. Ülkemizin her tarafının kendine ait güzellikleri var. Bu güzellikleri koruyup insanlığa tanıtıp insanların istifadesine sunmak gerekiyor. Bu dizinin Malatya’mızda da çekiyor olması Malatya’mızın dışarıya açılması ve tanıtılmasında büyük önem taşıyor. İnşallah dizinin 2 ve 3.sezonu da burada çekilir. Her bir karışında tarih yatan Battalgazi’miz, Doğunun gözbebeği konumundadır. Yerel yönetimler olarak bizlerde, bu güzel ilçeyi daha güzel yarınlara hazırlamak için büyük gayretler sarf ediyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN