Ülkü Ocakları 6 Şubat Depremlerinin Yıl Dönümü ve Miraç Kandili Münasebetiyle Aşure İkramında Bulundu

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanılığı 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, depremde vefat eden deprem şehitlerimiz ve Miraç Kandili münasabetiyle, Kışla Caddesi Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı Konteyner Kent Alanında aşure ikramında bulundu.

Yapılan Aşure ikramı ve Miraç Kandili nedeni ile açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay ŞENGÖNÜL: "Bugün yaşamış olduğumuz ve asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu felakette ilimizde yaklaşık bin beşyüz, deprem bölgesi onbir ilimizde ise .yaklaşık ellibeş bin vatandaşımızı kaybettik. Ve yaklaşık on beş milyon vatandaşımız maddi, manevi ve psikoljik olarak etkilendi. Ülkü Ocakları olarak tüm teşkilatlarımız ile birlikte  depremin ilk dakikalarından itibaren sahaya inerek vatandaşlarımızın yardımına koştuk. Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendinin emir ve talimatları ile depremlerin ilk haftasından itibaren 30 ailemize çadırkent kurup  barınmalarını sağladık. Ve akabinde 22 tır gıda yardımının yanısıra  su, hijyenik malzemeler ve  iki tır yakacak yardımında bulunduk. Bugünde yarında her türlü yardımlarda bulunmaya devam edeceğiz. Ayrıca özellikle  çocuklarımıza psikolojik destek sağlayarak deprem psikolojisinden uzak tutmaya çalıştık. Dün olduğu gibi bugünde yarında vatandaşlarımızın her türlü yanlarında olmaya devam edeceğiz.  Kutlu dergahımız Ülkü Ocaklarının beklenen olduğunun bilincinde olarak bölgeyi en son bizler terkedeceğiz. Kalanlar için mücadeleden, gidenler için vefadan ayrılmadık, ayrılmayacağız. 
Bugün böylesi buruk bir yıl dönümü yaşarken, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in yüce alemlere ve İlahi huzura yükseldiği gece olan Miraç Kandilini idrak ediyoruz. Cenab-ı Allah bu gece edeceğimiz tüm dualarımızı kabul eylesin. Bu vesile ile depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın kandilini kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığının düzenlemiş olduğu programa teşkilat mensubları ve vatandaşlar katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN