TÜRKONFED 100. Yıl Zirvesi Ankara'da gerçekleşti

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

FIRATSİFED Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık: 
“Bölgelerarası iş birliği ulusal kalkınma dinamiklerimizi de hareketlendirecektir” 
Cumhuriyetin 100. yılında Anadolu’nun dört bir yanında gerçekleştirdiği toplantılarla ‘Hayalimizdeki Türkiye’ manifestosunu anlatan TÜRKONFED, bu yılın son buluşmasını Ankara’da gerçekleştirdi. Anıtkabir ziyareti ile başlayan TÜRKONFED 100. Yıl Zirvesi’nde TÜRKONFED’in Ankara temsilciliğinin de açılışı yapıldı. TÜRKONFED Zirvesi’ne katılan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Cumhuriyetimizin 100. yılını konfederasyonumuzun ve federasyonlarımızın tüm yıla yaydığı değer katan etkinlikler ile taçlandırdık. İkinci yüzyılımızda TÜRKONFED çatısı altındaki 30 federasyonumuz ile birlikte, ilk yüzyıldaki kuruluş ruhu ve kurtuluş iradesini koruyarak, ülkemiz için değer yaratma yolculuğumuza devam edeceğiz” dedi.  
15 Aralık 2023 / Elazığ – Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), ‘Yeni Dönem Yeni Ufuklar’ vizyon belgesini ve bu belgede yer alan ‘Hayalimizdeki Türkiye’ manifestosunu, 81 ili kapsayan 26 bölgesel federasyonunun sorumluluk alanındaki illerde anlatmak üzere gerçekleştirdiği 100. Yıl Buluşmaları kapsamında bu yılın son etkinliğini Ankara’da düzenlediği TÜRKONFED 100. Yıl Zirvesi ile gerçekleştirdi. İş dünyasını bir araya getiren zirve, TÜRKONFED Heyeti’nin Anıtkabir ziyareti ile başladı. 
TÜRKONFED’in gücünü ve etkinliğini aldığı 30 federasyon başkanı ile komisyon başkanlarının bir araya geldiği Başkanlar Toplantısı’nda hem konfederasyonun ikinci yüzyıl vizyonu hem de federasyonların gelecek hedefleri ele alındı. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’in liderliğindeki 100. Yıl Başkanlar Zirvesi’ne katılarak, görüş ve değerlendirmelerini paylaştı. 
“Kurucu değerlerimizi ikinci yüzyıla taşıyacak hedeflerimizi ve vizyonumuzu paylaştık”
TÜRKONFED’in Anadolu açılımını ve kalkınmanın Anadolu’dan başlayacağı ana felsefesini tüm yıl boyunca bölgelerde gerçekleştirdiği projeler, eğitim ve mentorluk çalışmaları ile çok önemli bir noktaya getirdiğini vurgulayan FIRATSİFED Başkanı Açık, “Cumhuriyetimizin 100. yılını konfederasyonumuzun ve federasyonlarımızın tüm yıla yaydığı değer katan etkinlikler ile taçlandırdık. Cumhuriyetimizin başkentinde düzenlediğimiz 100. Yıl Zirvesi ile de ilk yüzyıldaki kurucu değerlerimizi ikinci yüzyılımıza taşımak üzere yeni dönem hedeflerimizi ve 

vizyonumuzu paylaştık. Aynı zamanda TÜRKONFED’in ve üye federasyonlarının kamu diplomasisi alanında sahanın sorunlarına dair çözüm önerilerini de daha etkin bir şekilde karar vericiler ile paylaşacağımız Ankara temsilciliğimizin açılışını gerçekleştirdik. 
İkinci yüzyılımızda TÜRKONFED çatısı altındaki 30 federasyonumuz ile birlikte, ilk yüzyıldaki kuruluş ruhu ve kurtuluş iradesini koruyarak, ülkemiz için değer yaratma yolculuğumuza devam edeceğiz” dedi.
“Elazığ kalkınırsa Diyarbakır da kalkınır”
Açık, yeni dönemde FIRATSİFED olarak bölgesel bir sinerji yaratmak için komşu federasyonlar ile iş birliği ve ortak projeler geliştirmeyi hedeflediklerini aktararak şunları ifade etti; “FIRATSİFED’in sorumluluk alanında olan Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’ün kalkınması; Van’ın, Diyarbakır’ın, Erzurum’un, Mardin’in de kalkınması anlamına geliyor. Bu nedenle 2024 yılında ana hedefimiz FIRATSİFED ile komşu federasyonlarımız DOĞUSİFED, DOGÜNSİFED, İPEKYOLUSİFED ve DİCLESİFED arasında bir köprü kurmak. Böylece yerelden ulusala kalkınma dinamiklerini hareketlendirecek kamu ve yerel yönetimler ile ortak projeler üreteceğiz. Kadından gençlere, eğitimden ikiz dönüşüme ülkemizin topyekûn kalkınma seferberliği için tüm potansiyelimizi sıçrama yaratmak için doğru kanallara yönlendireceğiz. Yerelde bölgelerimiz arasında kuracağımız ortak platform aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin de ekonomik olarak canlanmasını sağlayacak.”
Yasemin Açık plaketini TÜRKONFED ve TÜSİAD başkanlarından aldı
TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’in açılış konuşmaları ile başlayan 100. Yıl Zirvesi’nin özel konuşmacı konuğu ise 66. Hükümet Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. Cumhuriyet ve Aydınlanma Devrimi temalı bir sunum yapan Selçuk, eğitim ve inovasyon bilinci kazandırılmasının toplumların refahına ve ülkelerin kalkınmasına yaptığı katkıyı da veriler ile aktardı. 
TÜRKONFED 100. Yıl Zirvesi’nde ayrıca 2023 yılı boyunca 100. Yıl Buluşmaları’na ev sahipliği yapan ve önümüzdeki yıl da bu buluşmaları düzenleyecek olan TÜRKONFED’e bağlı bölgesel federasyonların başkanlarına plaket takdim edildi. FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’ın TÜRKONFED 100. Yıl Plaketi, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turan tarafından takdim edildi. Zirveye TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi ve FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yahya Alper Bektaş da katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN