Türkiye' de Bir İlk !.. Kadına Şiddete Dur De

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Türkiye de her geçen gün maalesef kadınlara yönelik, şiddet cinayet ve cinsel istismar artmaktadır.  Bu verileri en asgari sayıya indirmek için Türkiye JSKA ( japon Shotokan Karate Assocıatıon ) Malatya temsilcisi Muhammet Kemal GÜLŞEN ve  JSKA ( japon Shotokan Karate Assocıatıon ) Malatya hakem kumite başkanımız aynı zamanda Milli sporcumuz Caner AYGÖREN Türkiye de bir ilke imza atarak online ücretsiz Kadına Şiddete dur de projesine imza attılar.

8 Mart 2021 Dünya kadınlar günün' de kadına şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla Türkiye'nin bütün bölgelerinden sadece kadınların katılabileceği online KARATE DO Savunma dersleri projesi ilk kez Malatya da  hayata geçirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan proje danışmanı AYGÖREN, şimdiye kadar online bir platformdan böyle bir organizasyonun yapılmadığına dikkat çekerek. "Bu projedeki amacımız kadınlara kendi evlerinde online olarak bizlerle birlikte yapabilecekleri kolay ama etkili savunma derslerini öğretmek" olduğunu söyledi. Bunun yanında sağlıklı yaşama davet etme sporla farkındalık yaratma gibi konulara' da dikkat çekti.

AYGÖREN Online  Karate Savunma derslerinin,  programı hakkında bilgilendirme yaparak;  toplam sekiz haftalık ,bir eğitim olacağını, herkesin rahatlıkla yapabilmesi için, hafta sonları Cumartesi - Pazar günleri 20:00 ile 21:00 saatleri  arasında Online  Karate Savunma dersinin, ilk ders başlama tarihinin 12.03.2021 başlayacağını ifade etti..

JSKA ( japon Shotokan Karate Assocıatıon )Malatya temsilcisi Muhammet Kemal GÜLŞEN "Böyle bir projenin ilk Malatya'mızda Online olarak faaliyete geçmiş  olması gurur verici" ifadelerini ekledi. Konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan GÜLŞEN JSKA Türkiye Başkanı Hanshi İsmet TURNA hocamıza da bizleri destekleyip projemize onay verdiği için çok teşekkür ederim. Kadına şiddete farkındalık yaratmak için elimizden ne geliyorsa daha fazlasını yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Çünkü kadınlar bizim için kutsal bireylerdir açıklamalarında bulundu. Sözlerin sonunda GÜLŞEN

Spor en büyük farkındalıktır. Sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN