Tüfenkci'nin ilçe ve mahalle ziyaretleri sürüyor

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milletvekili Tüfenkci, Tohma’da vatandaşla bir araya gelerek deprem sonrası çalışmalarla ilgili konuştu

İlçe ve mahalle ziyaretlerini sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, bu kapsamda gittiği Yeşilyurt İlçesine bağlı Tohma’da vatandaşlarla bir araya geldi.
Tohma Kültür Merkezi’nde bir konuşma yapan Tüfenkci, önemli açıklamalarda bulundu.

Depremin yaralarını sarmaya çalıştıklarını kaydeden Tüfenkci, “Malatya’nın yeniden inşası ve ihyası noktasında gerek yaraların sarılması, gerek enkazların kaldırılması, gerekse de rutin işlerin devamı noktasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde canla başla, milletvekillerimizle, teşkilatımızla, başkanlarımızla gayret gösteriyoruz. Yıkım çok fazla. Malatya’nın üçte biri ağır hasar ve yıkık veya acil yıkılması gereken binalardan oluşuyor. Şehrin kalbi sayılan ticaret merkezlerimizin tamamı neredeyse yıkıldı. Bunların yeniden yapılması gerekiyor”  diye konuştu. 

“Hak sahipliği için ek süre verildi”
Tüfenkci, hak sahipliği başvuru süresiyle ilgili de konuşarak “Hak sahipliği başvuru süresi yeni bitti. Ama geç kalanlar için ek süre verildi, geç kalanlar dilekçelerini verebilirler. Geçtiğimiz MKYK toplantısında sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim. Bu sürenin uzatılması ve hak mahrumiyetilerine yol açmaması için Cumhurbaşkanımız da talimat verdi ve süre uzatıldı, dilekçeleri kabul ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“Adliye binası ihalesi yeniden yapılacak”

İptal edilen yeni adliye binası ihalesinin yeniden yapılacağını belirten Tüfenkci, “Yeni bir adliye binasına ihtiyacımız var. 24 Ağustos‘ta ihalesi yapıldı ama yüksek teklifler nedeniyle iptal edildi. İnşallah 1 ay sonra açık ihale şeklinde yapılacak. Aralık ayında ihalesine çıkartacağımız Adıyaman -Çelikhan  Malatya-Yeşilyurt yolunun ihalesini de aralık da yaptıracağız.  Buda bizim için önemli, en azından iki deprem geçiren şehrin birbirine yakınlaşarak hem ticari ivmelerin arttırılması hem de deprem yaralarının hızlı sarılması noktasında bu Malatya için de Adıyaman için de çok önemli projelerden birisi. Organizenin arıtması ve yeni yatırımların gelmesi noktasında bunları da takip ederek Malatya’nın depremden önceki sıkıntılarının da giderilmesi adına gayret sarf ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN