'Toplu Taşımada Temiz Enerjili Araçlar' Konferansı Yapıldı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Uluslararası Toplu Taşıma Birliği (UITP) tarafından ‘Toplu Taşımada Temiz Enerjili Araçlar’ konu başlıklı bir konferans düzenlendi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ’nin ev sahipliğinde düzenlenen konferansta toplu taşımanın sorunları enine boyuna tartışıldı. Katılımcılar, temiz enerji teknolojileri ile ilgili deneyimlerini paylaşarak, şehirlerin karbondan nasıl arındırılacağı konusu hakkında bilgiler paylaştı.  
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri MOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Kayış ve birim müdürleri Kayseri'de düzenlenen konferansa katıldı. Kayseri’de gerçekleştirilen etkinlikte, şehirlerin sıfır emisyon hedeflerine ulaşmalarını desteklemek amacıyla en son temiz enerji trendlerini ve teknolojilerin takibini uluslararası düzeyde yapmanın, işbirliği ve fikir alışverişinde bulunmanın gerekliliği üzerinde duruldu. 
Konferansta, temiz enerji araçlarının şehirlerdeki uygulanma süreçleri, tedarik zinciri yönetimi, finansal düzenlemeler, fizibilite çalışmaları ve teknolojik altyapı gibi konular hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı. Alanında uzman konuklar tarafından sıfır emisyonlu araçların kentsel ağlara entegrasyonu sürecinde karşılaşılan zorluklar ve bu teknolojilerin sürdürülebilirliği tartışıldı.
Karbondan Arındırılmış Daha Yeşil Şehirler
Konferansta, sıfır emisyonlu araçların yerel üretimi, teknik ve operasyonel analizler, yenilenebilir enerji ile çalışan çözümler ve kapasite geliştirme gibi hayati adımlar ele alındı. Bu çalışma ile şehirlerin çevre bilincinin gelişmesine ve daha yeşil bir geleceğe geçişini hızlandırmak amaçlanıyor.
Konferansa katılan Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri MOTAŞ Genel Müdürü, Malatya’nın konferans tecrübesiyle ve yaklaşık 10 yıllık süre boyunca başarılı bir şekilde işletilen ve sıfır emisyonlu araç statüsünde bulunan trambüs deneyimini katılımcılarla paylaştı.    Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıllık ulaşım stratejileri hedefleri ve projeleri tanıtıldı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN