'Taşerona Şantaj Yapılmaktadır'

Yine bir gece yarısı KHK'sı ile Türkiye demokrasisine bir darbe daha vurulmuş ve Ülke gündemi değiştirilmiştir' denildi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kiraz "geçmişe yönelik 10 yıllık alacağını mahkeme yoluyla kazanan bir işçiye ya vazgeçersin ya da sana kadro yok denecektir Bunun adı emekçiye şantajdır" ifadelerini kullandı

“BAŞKA HUKUKSUZLUĞA İMZA ATILDI”

parti il binasında açıklama gerçekleştiren CHP Malatya il Başkanı Enver Kiraz, Türkiye geneli yapılan eş zamanlı ortak açıklama ile çıkarılan KHK’ya tepki göstererek şu açıklamalara yer verdi; “20 Temmuz’da ilan edilen OHAL, hukuk rejimine, parlamenter demokratik rejime adeta bir saldırı halini almıştır. Türkiye 17 aydır bir darbe bildirisi olan OHAL KHK’larıyla yönetilmektedir.

17 aydan bu yana OHAL ile ilgisi olmayan KHK’larla siyasal, hukuksal yaşam işlemez hale getirilmiştir. AKP’nin niyeti gelecek sandığa kadar Türkiye’yi OHAL şartlarında yaşatmaktır. KHK’nın 121. Maddesi çok tehlikeli sonuçlar doğurabilecek ve cezasızlık hükmü içeren bir maddedir. Bu maddede “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına bakmaksızın 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket edilen kişi hakkında, ceza verilmez” denmektedir. Çok açık söylüyoruz, bu hukuk devletinin idamıdır.

Bu madde ile birileri,“ben terörle mücadele ediyorum” diyerek suç işlerse buna ceza verilmeyecektir. Bu düzenlemeden bir an önce vazgeçilmesini bekliyoruz. Anayasal olarak OHAL döneminde çıkarılan KHK’lar yalnızca ve yalnızca OHAL’le ilgili olmak zorundadır. Ama son çıkarılan KHK ile bir başka hukuksuzluğa da imza atılmıştır. Milyonların yıllardır umutla beklediği, taşeron işçilere kadro konusu bir KHK ile çıkarılmıştır.”

"MİLYONLARIN UMUDU İLE OYNANMIŞTIR"

Kiraz, "OHAL döneminde çıkarılan KHK’lar, sadece OHAL süresi içinde geçerlidir. Ancak taşeron işçilerle ilgili konu süreklidir" dedi.

"AKP bir oldu bitti ile milyonların umudu ile oynamıştır" diyen Kiraz "Milyonları ilgilendiren hayati bir mesele, bakanlıkların kapalı kapıları ardında yazılmış ve dayatılmıştır. Bu düzenlemede işçilerin talepleri karşılanmamıştır. Bazı kurumlardaki taşeron işçilere kadro hakkı verilirken bazılarına verilmemiştir. 26 özel bütçeli kuruluş ve 26 Kamu İktisadi Teşebbüsü dışarıda bırakılmıştır. Bu ayrımın mantıklı hiçbir izahı yoktur. Kadroya geçmek için başvuran işçilerden, hak kazandığı alacaklardan feragat etmesi istenecektir. Örneğin geçmişe yönelik 10 yıllık alacağını mahkeme yoluyla kazanan bir işçiye ya vazgeçersin ya da sana kadro yok denecektir Bunun adı emekçiye şantajdır" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN