Şehrimize Yeni Yeşil Alanlar Kazandırılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimizin dört bir yanında yeşil alan ve parklarda bakım, onarım ve peyzaj çalışmaları ile yeni park ve yeşil alan oluşturma çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Berkan Samanlıoğlu, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı olarak Malatya genelinde toplam 2 milyon 271 bin metrekare alanda hizmet verdiklerini belirterek, “Park ve Bahçeler Daire Başkanlığımız 32 park, 33 sosyal tesis ve refüjler olmak üzere 65 noktada toplam 2 milyon 271 bin metrekare alanda hizmet vermektedir.

Sayın Başkanımız Selahattin Gürkan’ın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda yeni yeşil alanlar, yeni parklar ve yeni dinlenme alanları kazandırmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.  300 bin metrekare alanın üzerinde yeni bir yeşil alanı Malatya’mıza kazandırdık, aktif olarak hayata geçirdik. Malatya’nın yeşil alanına yüzde 16 ek yeşil alan ilave ettik.

Beydağı İnderesi Tabiat Parkı I. Etabını çevre düzenleme çalışmalarıyla birlikte tamamladık. Sümer Park 50 dönümlük 1. Etap düzenleme çalışmaları ile İnönü Bölge Parkını baştan sona yeniledik. Tecde Kayalık Bölgesinde 30 dönümlük alanı çocuk ve dinlenme parkı olarak insanlarımızın hizmetine sunduk. Tandoğan, Melekbaba mahallelerinde ve benzeri alanlarda yeni park yerleri yaptık” dedi.

Yazıhan’da meydan çalışması

Malatya’nın 13 ilçesine dokunmaya çalıştıklarını belirten Samanlıoğlu, “Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı olarak çalışmalarımız ve dokunuşlarımız devam edecek. İlçelerimizin merkezleri ve meydan düzenlemeleri yapılıyor . Bunun örneğini Doğanşehir ve Doğanyol Meydanında sağladık. Yazıhan ilçemizde meydan düzenleme çalışmasını başlattık” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN