Şahnahan Yeşilkonak Eğitim Merkezinde Kutlu Doğum Programı

Şahnahan Yeşilkonak Eğitim Merkezinde Duygu Dolu Kutlu Doğum Programı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Şahin, “Bu Yüzyıldaki Temel Problem; İnsanların Manevi Değerlerden Uzaklaşmış Olmasıdır”

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “Manevi değerlerimizin yıpratılmaya çalışıldığı, insanların bireyselleşmeye itildiği, savaşların çoğaldığı bu yüzyıldaki temel problem; insanların manevi değerlerden uzaklaşmış olmasıdır”

Yeşilyurt Belediyesi Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen özel programda öğrenciler tarafından okunan sureler, Hadis-i Şerifler, şiirler ve tiyatro gösterilerinin yer aldığı programda duygusal anlar yaşandı.

Şahnahan İlkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Mahalle Muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı

KUR’AN TİLAVETİ, ŞİİRLER VE TİYATRO GÖSTERİSİ DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Kur’an-ı Kerim’den sureler ve şiirlerin okunduğu programda minik öğrencilerin ilahiler eşliğinde sunduğu gösteriler renkli ve duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri büyük beğeni topladı. 

“TEK YOL GÖSTERİCİMİZ; HZ.MUHAMMED’TİR”

Şahnahan Yeşilkonak Öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, "Peygamberimiz bütün insanlığa kucak açarak her konuda olduğu gibi barış ve sevgide de örnek olmuştur. Bizim yol göstericimiz sadece o’dur. Peygamberimiz doğru ve güzel ahlakı kendi hayatında bizlere sunmuştur” dedi.

Hz. Muhammed'in örnek alınması durumunda dünya ve ahirette huzura ve mutluluğa erişileceğini sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Şahin, “Manevi değerlerimizin yıpratılmaya çalışıldığı, insanların bireyselleşmeye itildiği, savaşların çoğaldığı bu yüzyıldaki temel problem; insanların manevi değerlerden uzaklaşmış olmasıdır. Manevi değerlerimizi yeniden güçlendirmek için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya ve insanlık âlemine verdiği mesajları çok iyi anlamak ve hayatımızın her anında uygulamak durumundayız. İnsanlık âlemi peygamber efendimize ve onun getirdiği prensiplere her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Aile ve iş hayatımızda örnek aldığımız tek bir isim var o da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’tir. Yeşilyurt Belediyesi olarak dini ve kültürel varlıklarımızı güçlendirecek, insanların maneviyatını daha sağlam hale getirecek sosyal faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Kur’an-ı Kerim’i ve Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerini anlamak, kendi öz değerlerimize bağlı kalmak için öncelikle hepimizin çok okuması ve araştırması gerekmektedir” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, programda emeği geçenlere ve katılımcılara Kur’an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif kitapları hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN