Rus Türk İş Birliği Toplantılarına Malatya'dan Devam Ediyor

Rusya ile Türkiye arasındaki, Ticari, kültürel ve sosyal bağların artırılması için kurulan birliğin üç dönemdir

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Rusya ile Türkiye arasındaki, Ticari, kültürel ve sosyal bağların artırılması için kurulan birliğin üç dönemdir Başkanlığını yürüten sayın Naki KARAASLAN . Rus pazarındaki Türk şirketlerin, varlığını arttırması ve güçlendirilmesi için; birlik yönetimi tarafından alınan bir kararla, Türkiye’de Başlatılan “RTİB TÜRKİYE TOPLANTILARI” nı bu defa 07.07.2017 Cuma günü de Malatya da gerçekleştirilecek. Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Rönesans Holding ve RTİB in bir araya gelerek gerçekleştireceği ve bir çok kamu kurum, şirket ve sivil toplum kuruluşunun da desteklediği etkinlik, Malatya Büyükşehir Belediyesi  Sanat sokağındaki Sanat Merkezinin Konferans salonunda Saat 14:00 te gerçekleşecek olan “Rusya-Türkiye Ticari ve Kültürel İlişkileri Geliştirme ve Türk İşadamlarının Rusya Pazarında Faaliyetlerini Arttırmak” konulu toplantıya Rusya da faaliyet gösteren büyük Türk ve yabancı firmaların şirket yöneticileri geliyor. Ülkemizin hemen her bölgesine ve her işadamına ulaşmak ve özellikle Rus pazarına girme yolları, Rusya ile ticaret yapmanın önündeki engeller veya fırsatlar, Rus Türk İşadamları birliğinin kolaylaştırıcı yönleri ve koordinasyon hizmeti, Rus Türk yakınlaşmasına daha fazla katkı nasıl yapılır. İnşaat, Gıda, bilişim ve turizm sektör bilgileri   gibi bir çok  konuda bilgilendirmeler olacaktır.

Bu toplantıya Rusyadan katılacak İş adamlarımız ve misafirlerimiz Rus Türk İş Adamaları Başkanı ve 1994 yılından bu yana Rusya da faaliyet gösteren  ABA grup yönetim kurulu Başkanı  Naki KARAASLAN Türkiye Rusya İlişkileri konusunda, Ülkemizin ve Dünyanın önde gelen şirketlerinden Rönesans Holding Genel Müdürü Onur KIRELİ inşaat ve yapı, Rusya Federasyonu Eski Ekonomi Müşaviri  Semih GÜVEN Türkiye Rusya Ekonomik İlişkileri, Rusya da Faaliyet gösteren Gümrük Müşaviri Recai ŞEN Rusya Gümrük Mevzuatı, dünyanın ilk yüz şirketi arasında olan  yapı ve taahhüt şirketi Ant Yapı yöneticisi Hayri TOKMAN Rusya’da İnşaat sektörü,  Rusya Federasyonunda GASTROİNOX adı altında Türkiyenin önde gelen Endüstriyel Mutfak Ekipmanları firmalarının distribütörlü Abdurrahim GÜZEL Rusyada Sanayi Sektörü, Ülkemizin güzüde kurluşu yüz akımız Türk Hava Yoları Rusya Federasyonu Genel  Müdürü Mefail DERİBAŞ Rusya Türkiye Turizm İlişkileri, Rusyada faaliyet gösteren en önemli yaş meyve firmalarından biri olan AKPA Şirket yöneticisi M.Ali AKGÖL Rusya Yaş Meyve Sebze İhracatı , Bağımsız Danışmalık Şirketi NEXIA yönetim Kurulu Başkan yar. Cem TEZELMAN Rusya Uluslar arası Denetim Danışmanlık, Rusya da faaliyet gösteren EKOVİTA yönetim kurulu Başkanı Seçkin KAZANCI Rusya da Gıda ve Perakende Sektörü, Uluslar arası Bankacılık Kuruluşu Credit Europe Bank Moskova Müdürü Özgür TUTAR Rusya da Bankacılık sistemi,  Moskova da ayakkabı Firması buluna Georgi TUFAR Rus Aksesuar ve giyim,  Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi yardımcısı Albert YALİŞEV, Tataristan Cumhuriyeti Yatırım Ajansı Yatırım Çekme Dairesi Başkan Yardımcısı    ve Artur LENTYEVİÇ Tataristan Türkiye İlişkileri konularında bilgiler vereceklerdir.

 

Rus Türk İş adamları Birliği Başkanı Naki KARAASLAN yaptığı açıklamada; Biz RTİB olarak güzel ülkemizin her şeyini seviyoruz, Glabolleşen  dünyada,  Siyaset ve ekonomi iç içe geçmiş durumda. Birbirinden ayırmak mümkün değil. Geçtiğimiz  aylarda Rusya Türkiye  ilişkilerimiz ciddi anlamda zarara uğradı. İki halk da zarar gördü. Fakat görüyoruz ki son aylarda,  Türkiye ve Rusya arasında yeniden başlayan normalleşme süreci bizleri yeni görevler tevdi etti. Bizlerde bu süreci hızlandırmak ve ikili ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak için bir gayret içerisindeyiz.   Biliyoruz ki Rusya ve Türkiye'nin birbirinden vazgeçme şansı ve lüksü yok. İki ülke bundan sonra bölgede kalıcı, sürdürülebilir ve kurumsal  stratejiler geliştirmek zorunda. Bölge barışı için iki ülkenin ilişkileri çok önemli. Biz iş damları olarak baktığımızda, Ekonomik açıdan iki ülkenin ciddi bir potansiyeli var. Artık bunların harekete geçirilmesi gerekiyordu ve biz o yüzden burada Malatyadayız. Dünyada yeni bir denge kurulacak. Bu yakınlaşma iş dünyası için de çok önemli. Rusya da Ticaret yapmak İsteyen bütün Türk Firmalarına   RTİB olarak kapımız açık. Biz RTİB olarak her  türlü kutuplaşmaya karşıyız. Ülkemiz Türkiye ve ikinci vatanımız Rusya arasındaki ticari ve dostluk ilişkilerini artmasına hizmet etmemiz gerekiyor. Doğruların arkasındayız. RTİB olarak bir çizgimiz var: İş yapmak isteyen bizimle olur. "

Rusya da İş yapmak isteyen bütün firmaları etkinliğimzde görmekten onur duyacağımızı ifade eder,  Bu sebeple,  bu organizasyonun oluşumunda katkı veren destekleyen arkasında duran bütün kamu kurumlarına, şirketlere ve sivil toplum kuruluşlarına RTİB olarak teşekkür ederiz. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN