Otizmli Çocuklarla Birlikte Doğaya Mavi Balon Uçuruldu

Etkinliğe katılanlar, otizme dikkat çekmek amacıyla otizmli çocuklarla birlikte doğaya mavi balon uçurdu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi iş birliğiyle özel bir etkinlik düzenlendi.

Tüm Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de  Otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Battalgazi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 'Otizme Mavi Işık Yak' etkinliği yapıldı.

Battalgazi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serdar GÜNDOĞDU konu ile ilgi  basın açıklaması yaptı.

Serdar GÜNDOĞDU başta, Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Osman GÜDER'e  bizlere bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ederim.  'Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki öğrenim gören otizmli çocuklar ve aileleri katıldı. Tüm dünyada simge haline gelmiş otizmin rengi olan mavi renk tişörtleriyle etkinliğe katılan otizmli çocuklar, keyifli bir gün geçirdi. Etkinliğe katılanlar, otizme dikkat çekmek amacıyla ellerine boyama yapılan otizmli çocuklarla birlikte doğaya mavi balon uçurdu.

Bu yıl farkındalık olarak Otizimli çocuklara Ok Atışı ve Curling (KÖRLİK) eğitimi verilerek oyun oynatıldı.

Bizleri bu günde yalnız bırakmayan CURLİNG ( Körlik) Malatya İl Temsilcisi Mustafa ŞAHAPLIOĞLU'na ve Curling Antrenörü Muhammet Kemal GÜLŞEN'e katkılarından ötürü çok teşekkür ederim.'dedi.

 Curling Antrenörü Muhammet Kemal GÜLŞEN konuşmasında bugün çocuklar, aileler ile hep birlikte çok güzel eğlenceli dopdolu bir program gerçekleştirdik. Çocukların yüzündeki neşe ve mutluluk bizleri çok memnun etti. Curling tanıtımını bu vesile ile yapmış olduk. Bizlere bu imkanı veren başta Battalgazi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Serdar GÜNDOĞDU ve Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Osman GÜDER'e Malatya İl Temsilcimiz Mustafa ŞAHAPLIOĞLU'na çok teşekkür ederim. Curling Malatya Ailesi olarak her zaman ilimize hizmet etmeye hazırız dedi.

Program pasta ikramı ve havaya mavi balon bırakarak son buldu. Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN