Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı'ndan Malatyalı Gaziye Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan ve İl Teşkilatının yöneticileriyle Malatyalı gazi Mert Can Fırtına'yı evinde ziyaret etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Battalgazi İlçe Başkanı İlhan İlhan ve İl Teşkilatının yöneticileriyle Malatyalı gazi Mert Can Fırtına'yı evinde ziyaret etti. Başkan Samanlı “25 Nisan 2021 tarihinde Irak’ın kuzeyindeki Pençe Operasyonu’nda mayın patlaması sonucu yaralanan ve GATA’daki tedavisinin ardından baba ocağına geri dönen gazimizin haberini çok geç aldık, haklı serzenişinden ötürü müteessiriz.” dedi. Başkan Samanlı ziyaretleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

HAKLI SERZENİŞİNDEN ÖTÜRÜ MÜTEESSİRİZ

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizlerin askerlerimiz, gazilerimiz ve şehitlerimiz konusundaki hassasiyetimiz herkesin malumu. Haberdar olduğumuz tüm gazilerimizi ve yakınlarını ziyaret ediyor, şehitlerimizin de hem kabirlerini hem de ailelerini ziyaret etme konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Bu kez, bir gazi evine mahcup bir ziyarette bulunduk. 25 Nisan 2021 tarihinde Kuzey Irak’taki Pençe Operasyonu’nda mayın patlaması sonucu yaralanan ve GATA’daki tedavisinin ardından baba ocağına geri dönen gazimizin haberini çok geç aldık, haklı serzenişinden ötürü müteessiriz. Bu serzeniş bizlere değil; tüm Malatya protokolüneydi. İlk olarak bizim ziyarette bulunmamız dolayısıyla teşekkürlerini ileten gazimize ve ailesine karşı görevimizi yerine getirmiş olmanın huzurunu yaşıyoruz.

"MALATYA PROTOKOLÜ’NDEN ŞİMDİYE KADAR KİMSE KAPIMIZI ÇALMADI"

Başharık’taki baba evinde ziyarette bulunduğumuz gazimiz Mert Can Fırtına, operasyon sonrası sağ gözünü kaybetmiş, sol gözünde de ağır hasarlar almıştır. Gerek gazimiz gerekse ailesinin bundan sonraki tutum ve beklentilerine yönelik olarak, üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu kendilerine ilettik. Bundan sonra kendileriyle olan irtibatımızı kesmeyeceğiz. Bizler uğruna gözünü kırpmadan canını ortaya koyan yüce gönüllü askerimiz için Malatya halkının da gereken özeni göstereceğinden ve ziyaretlerde bulunacağından zerre şüphem yok. Şunu da ifade etmeliyim ki, gazimizin babasının; 'Malatya protokolünden şimdiye kadar kimsenin kapımızı çalmadı' sözü bizleri fazlasıyla üzmüştür ve derinden yaralamıştır. Askerlerimiz hepimiz için bu görevleri üstleniyorsa, bizler de onlara gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Gazimizin iyileşip tekrar görev yerime dönmek istiyorum sözü ise duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Buradan gazimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah kolluk güçlerimize zeval vermesin.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN