Milletvekili Fendoğlu, SU Borçlarının Faizleri Silinsin

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milliyetçi hareket Partisi(MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel kurulunda söz alarak; Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın Belediye'ye olan SU Borçlarından Faizlerin silinip, Ana Para üzerinden tekrardan yapılandırılması ve taksit imkanın sağlanmasını talep etti.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada; “Hazine ve Maliye Bakanlığımızın dikkatine: Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğünün ilimiz sınırları içerisinde 2020 yılı itibarıyla su borcu olan abone sayısı 148.854’tür. Bu abonelerin faiz hariç anapara borcu 96 milyon 855 bin TL’dir, gecikme faizleriyse 45 milyon 215 bin TL’dir. MASKİ’nin toplam alacağı, faizler dâhil, 142 milyon 70 bin TL civarındadır.

Büyükşehir Belediyesi Yasası gereği belediye meclisi faiz silme yetkisine sahip olmadığından geciken bu kamu alacağını tahsil etmekte zorluk çekmektedir. Ülkemizde yaşanan pandemi ve bölgemizde yaşanan deprem sonrasında bu konuda ilgili bakanlıklarımızın, esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın su borcu alacaklarının faizlerini silip anapara üzerinden yeniden yapılandırması ve taksit imkânı sağlamalarını talep ederim.”ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN