Milletvekili Çalık, Onlar Laf Üretir Biz İcraat

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Darende ilçesine 18 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan kültüre kadar her alanda yatırımlarda bulunduklarını belirterek, 'CHP ne yaptı sadece laf üretti. Biz ise icraat' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milletvekili Çalık, partisinin Malatya Darende 7. Olağan ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarlarında Darende’ye yapılan hizmetleri anlattı ve ana muhalefetin sadece laf ürettiğini söyledi. Çalık, “Geçtiğimiz 18 yılda yılda Darendemize her alanda hizmet yapmışız. Altyapısı üst yapısıyla bugün bambaşka bir Darende var. Sağlık alanında Darende’ye Hulusi Efendi Devlet Hastanesi, Balaban ASM ve 112 Acil İstasyon, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi, Darende Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi, Ayvalı Aile Sağlığı Merkezi, Irmaklı Sağlık Evi ve Yenice Sağlık Evini kazandırdık. CHP lideri ne mi yaptı?. İki yıl SSK’ya Genel Müdür yaptılar, batırdı. 10 yıl önce CHP’nin başına geçirdiler. CHP’yi kuruluş ilkelerinden saptırdı. O kadar saptırdı ki partisinin İstanbul Başkanı Atatürk'ün ismini anmakta tereddüt yaşar hale geldi. Çıkıp, “Ben Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” dedi. Ben şimdi CHP’lilere sesleniyorum; Bu zihniyeti nasıl partinizde barındırıyor sunuz?” dedi.

“Eğitime yapılan yatırım en önemlidir”

Çalık, eğitime ve insana yapılan yatırımın, en önemli yatırım olduğunu ama uzun vadede sonuç alınacak yatırımlar olduğunu belirtti. Çalık, “Eğitim alanında Darende ilçemize Halk Eğitim Merkezi, Darende Heyiketeğine 15 Derslik Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Karabayır’a 8 Derslikli İlkokulu

Darende İlçesi 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi, 200 Kişilik Pansiyon ve Spor Salonu, Balaban Lisesine ek bina, Nurkuyusu İlkokulu, Yeşiltaş İlkokulu, Darende Anaokulu, Hacı Ahmet Çokyaşar İlkokulu, Yenice İlkokulu, Akova İlkokulu 12 derslikli Aşağıulupınar ve Ilıca İlkokulunu kazandırdık” diye konuştu.

“Darende OSB’ye yatırımcıları bekliyoruz”

Darende’ye TOKİ aracılığıyla 743 konut yapıldığını ifade eden Çalık, Darende ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesinin ise 48 hektar alan üzerine 35 parsel şeklinde kurulduğunu ve yatırımcılarını beklediğini söyledi. Çalık, Darendeli gençlerin sportif faaliyetleri için, “Darende Gençlik Merkezi, Balaban Sentetik Çim Yüzeyli Saha Yapımı, Darende Spor Salonu, Darende Kaplı Halı Saha ve sosyal tesis, Darende İlçesi Karakucak Güreş Alanı ve Futbol Sahasının Bakım ve Onarımını yaptık” dedi. Darende’ye yapılan diğer hizmetlerle ilgili de konuşan Çalık, “Darende’ye hükümet konağını, Ayvalı Barajını, doğalgazı kazandırdık. Darende Zengibar Kalesi Çevre düzenlemesi, Darende Kent yaşam müzesi, Darende Halk Kütüphesi onarımı, Darende tohma kanyonu düzenme çalışması ve Darende Ulu Cami ve çevresi onarımını yaptık. İnanç turizmine Somuncu Baba Külliyemiz önemli katkılar sunmaktadır” dedi.

“2 bin dekar arazi suya kavuşacak”

Darende ilçesinde Karayolları tarafından yapımı devam çalışmalarla ilgili de konuşan Öznur Çalık, “Malatya Gölbaşı ayrımı-Darende yolunun proje uzunluğu 36,5 km’dir. Bu yılsonuna kadar 12 km’si tamamlanarak trafiğe açılacaktır. Malatya- Darende yolunun Heyelan Islahı çalışması yıl sonunda bitecektir. Malatya Gölbaşı ayrımı Darende 6.bölge hudut yoluna 17 adet kavşak yapılacaktır. 2019 yılında 3 adet kavşak tamamlanmıştır. Bu yıl 2 adet kavşak(Sarıhacı ve Aşağıulupınar kavşakları) yapımı tamamlanacaktır” ifadelerini kullandı. Darende Çınarköy Göletinin yapımı için bugüne kadar 22 milyon 400 bin lira harcandığını belirten Çalık, “Bu göletimizle 2 bin 70 dekar arazi suya kavuşacak. Bugüne kadar 22 milyon 400 bin TL harcandı. Gövde imalatları biten gölet 2021 yılında tamamlanmış olacak. Darende ilçesine bağlı Günpınarı, Başdirek, Beybağı Karaoğuz Mahallerinde toplulaştırma bitmek üzere. Kaynarca Barajının proje ve planlama çalışmaları yapıldı” dedi.

“Basın özgürlüğüyle asla bağdaşamaz”

Yunanistan'da yayın yapan bir gazetenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alçakça hedef alan çirkin manşetine sert sözlerle tepki gösterdi. Çalık, o manşetin asla ifade ve basın özgürlüğüyle bağdaşamayacağını belirterek, “Ülkemizin, Doğu Akdeniz'de yer altı kaynaklarına yönelik araştırma ve sondaj çalışmaları ile bölgeye donanma göndermesi Yunanistan medyasını da raydan çıkarmış, hatta yayın yapan bir gazete ahlaksız ve alçakça bir manşetle haddini aşarak Cumhurbaşkanımıza harekette bulunmuştur” dedi.

“Seviyesizliğini ve terbiyesizliğini göstermiştir“

Şereften yoksun bir şekilde atılan bu manşeti kınadığını ifade eden Çalık, “O paçavra gazete atmış olduğu o başlıkla ne kadar seviyesiz ve terbiyesiz olduğunu gözler önüne sermiştir. Bizler Yunan makamlarından hukuki yaptırım bekliyoruz” diye konuştu.

“Halk ifadesi sadece parti tabelalarında var”

Çalık, “Yunan Gazetesinin Cumhurbaşkanımıza alçakça yaptığı bu yayın karşısında ana muhalefetin halen suskunluğunu koruması ise tam bir garabet halidir. Onlar halkın oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza yapılan hareketin aslında bu millete yapıldığını idrak edemediler. Aslında halk ifadesini sadece partilerinin tabelasında kullanırlar” dedi. Çalık, konuşmasında partisinin Darende ilçe başkanlığını bugüne kadar yürüten Süleyman Şimşek’e teşekkür ederken yeni seçilen Veysel Karaman ve yönetimine de başarılar diledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN