Milletvekili Ağbaba'dan Sahipsizlik Tepkisi, Yeni Sanayi Alanları İçinde Malatya Yok

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgesinde ilan edilen 11 yeni sanayi alanı içerisinde Malatya'nın yer almamasını 'yeni bir sahipsizlik' olarak değerlendirdi.


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, deprem bölgesinde ilan edilen 11 yeni sanayi alanı içerisinde Malatya’nın yer almamasını “yeni bir sahipsizlik” olarak değerlendirdi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kabine toplantısı sonrası deprem bölgesinde yeni sanayi sahaları ilan edileceğini açıklamasının ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, belirlenen sanayi alanları yayınlandı. Buna göre; Hatay'ın Belen ve İskenderun ilçelerinde 2, Maraş'ın Elbistan ve Dulkadiroğlu ilçelerinde 2, Gaziantep'in Nizip ilçesinde 3, Oğuzeli ilçesinde 2, Araban ilçesindeki 2 alan olmak üzere toplam 2 bin 430 hektar büyüklüğünde 11 yeni yer, sanayi sahası ilan edildi.


Malatya’nın açıklanan 11 sanayi alanı içerisinde yer almamasını eleştiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Deprem olan şehirlerin hızla kalkınmasına, istihdamlarının artırılmasına yönelik girişimde Malatya görmezden geliniyor. 

        AFAD tarafından ‘depremden az etkilenen il’ ilan edilen, TRT tarafından depremde ismi bile anılmayan Malatya’nın şimdi de Erdoğan ve AKP Hükümeti tarafından yok sayılması kentimiz açısından hem düşündürücü hem de üzücüdür. Gaziantep'te 7, Hatay da 2, Kahramanmaraş’ta 2 yer sanayi sahası ilan edilirken Malatya ve ilçelerine sanayi sahası verilmemesi Malatya’nın yine sahipsiz kaldığının göstergesidir. 

          Kentimize üvey evlat muamelesi yapılmasıdır. Bu yanlışın düzeltilmesi, yeni sanayi alanlarına Malatya’nın da dahil edilmesi gerekmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN