Meteoroloji Uyardı, Kayısıyı Don Vurdu

Meteoroloji tarafından 12-17 Nisan arasında Kayısı Üreticilerine yapılan zirai Don uyarısı sonrası Malatya'da birçok bölgede don etkili oldu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Meteoroloji tarafından 12-17 Nisan arasında Kayısı Üreticilerine yapılan zirai Don uyarısı sonrası Malatya'da birçok bölgede don etkili oldu. Bu gece don olduğundan dolayı bazı bölgelerde tahminen YÜZDE ALTMIŞLARDA kaysının yandığı görülmektedir. Kaysıya don vurması sonucundan Malatya’nın değişik bölgelerde kaysının yandığını görüyoruz.

Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de iklimlerin değişmesi nedeniyle, Her mevsimi görmekteyiz. Bazı Sosyal medya hesaplarından Don olayından dolayı zarar görmüş kayısı ağaçları resmi paylaşan Kayısı üreticileri kara kara düşünmeye başladı. Kaysı çiftçilerinden aldığımız bilgilere göre kaysının yanması YÜZDE ALTMIŞLARDA Olduğu söylenmektedir.

 Dünya Kayısı Başkenti Malatya’da Dünyanın kuru kayısı ihracatını sağlayan Malatya kaysısının bugün itibariyle ilgili yanması kaysı çiftçisini zora soktu. Şuanda aldığımız bilgilere göre hemen hemen her bölgede kaysının yandığını gördük dediler. Yetkili mercilerin yapacağı incelemelerden sonra Kesin zararın ne kadar olduğu ortaya çıkacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN