Manuel Terapi Nedir?

Uzman Fizyoterapist Gökhan Aygün 'Manuel Terapi Özel tekniklerin kullanıldığı ve el ile uygulanan tedavi yöntemlerinin genel adıdır.'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Uzman Fizyoterapist Gökhan Aygün Özel tekniklerin kullanıldığı ve el ile uygulanan tedavi yöntemlerinin genel adıdır. “ Manuel terapi teknikleri eklemlere ve /veya ilişkide bulunan yumuşak dokulara yapılan ve el becerileri gerektiren pasif hareketlerdir’.

Manuel Terapi, ülkemizde henüz yeni bir tedavi olsa da Modern Tıp’ta da yerini çoktan almıştır. Yaklaşık bir asırdan beri Amerika ve Avrupa ülkelerinde fakülteler bünyesinde kurulmuş bir bilim dalıdır ve yine başta Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın her yerinde başarıyla uygulanmaktadır.

Uzman Fizyoterapist Gökhan Aygün Manuel Terapi’de amaç, eklemlerde blokaj olarak adlandırılan kısıtlanmış hareketi en yüksek derecede ve ağrısız bir şekilde artırıp işlevini yeniden sağlamak ve beden mekaniğini korumaktır. Manuel Terapinin etkin ve güvenli uygulanması için hareket sisteminin anatomik, biyomekanik ve nörofizyolojik olarak ayrıntılı değerlendirilmesi gereklidir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN