Malatya YADER Geleneksel İftar Programı

MALATYA YADER Tarafından, Devlet Korumasında Kalan Çocuklar İle Üyelerin Bir Araya Geldiği 8.Geleneksel İftar Programı Düzenlendi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya YADER (Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği) tarafından Büyükşehir Belediyesi nikâh sarayında düzenlenen iftar yemeğine yetiştirme yurdu mezunları ve yurtta kalan çocuklar katıldı.

YADER Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği’n İftar Programına: Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanı Adem Bedir Ergül, HİMYACDER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan. Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Vekili ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Malatya İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Akif Gülaçtı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar, Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, Genç Kızılay Malatya Şube Başkanı ve Yönetimi, Alperen Ocakları Malatya İl Başkanı Yalçın Arıcak, Yurt Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Fikret Yiğit, Çok sayıda devletliler ve Devlet korumasında kalan çocuklar ile Malatya YADER dernek Üye ve Gönüllüleri katıldılar.

İftar programının ardından bir konuşma yapan Malatya YADER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çolak  programa teşrif eden herkese özellikle, bu yıl 8’ncisi düzenlenen iftar programına desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür konuşmasıyla başladı.

Çolak, ‘Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz iftar programımız her zaman olduğu gibi bu yılda kardeşlerimiz ile birlik ve bütünlük çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bizler devletimizin yanında büyüdük ve devletimizin yanında olmaya dün olduğu gibi bugünde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Devlet korumasında kalan çocuklar ile ayrılan gençlerin buluştuğu, yoğun katılımla gerçekleşen iftar programında renkli görüntüler oluştu. Hatıraların canlandığı, eski günlerin yâd edildiği iftar buluşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

 Aynı sofrada aynı çorbayı birlikte içmenin ve bir gönül birliği meydana getirmenin çok anlamlı olduğunu anlatan Başkan Çolak, "Bu ramazanın bereketi ve rahmetidir. Bu birliğimiz, bütünlüğümüz, muhabbetimiz, gönül birliğimiz ülkemizin her köşesinde meydana geliyor. İslam âlemi içerisinde de bu birlik ve beraberliğin meydana gelmesini temenni ediyoruz. Başkan Çolak, Bu gün burada Derneğimiz tarafından düzenlenmiş olduğumuz iftar programımıza, bizleri kırmadan buraya kadar gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN