Malatya Valisi Yavuz, Tarihi ve Kültürel Yerleri İnceledi

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Seddar Yavuz, kentin kadim kültürel miraslarından biri olan ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Arslantepe Höyüğü’nde incelemelerde bulundu.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli’den devam eden çalışmalar hakkında kapsamlı bilgi alan Vali Yavuz, hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaret ettiği Arslantepe Ören Yeri’nde incelemelerini sürdürdü.

Ayrıca, İlin tarihine ışık tutan bu önemli alanın korunmasına yönelik çalışmaları yakından takip eden Vali Yavuz, turistlere hizmet verecek Arslantepe Karşılama Merkezi'ni de ziyaret ederek yetkililerdin bilgi aldı.

Battalgazi ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde Vali Yavuz, tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını da yerinde inceledikten sonra İlçe esnafıyla bir araya gelerek taleplerini dinleyip, esnafın ihtiyaçlarına çözüm üretmek için her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Poyraz Konağı’nı gezip yetkililerden bilgi alan Vali Yavuz, Battalgazi ilçesindeki ziyaretlerine Ulu Cami ile devam ederek deprem sonrası sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Son olarak Beşkonaklar'daki restorasyon süreçlerini de yakından takip eden Vali Yavuz, İlimizin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ve önemli bir destinasyon olarak gördüğünü ve tanıtım için çalışacaklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN