Malatya Valiliği'nden Açıklama

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli deprem afetlerinden etkilenen Malatya  merkez ve ilçelerinde 7269 sayılı Kanun kapsamında hak sahibi kabul edilen ve yapılan  noter kurası ile kendilerine  konut çıkan  vatandaşlarımızın  açık borçlandırma işlemleri 29 Şubat tarihinde başlamış olup 31 Temmuz itibariyle kurada konut çıkan toplam 9.346 vatandaşımızdan 6.602'sinin borçlandırması yapılmıştır. Vatandaşlarımızın hak kaybına uğramaması için Valiliğimiz tarafından yoğun bir çaba gösterilmekte ve  hafta sonları dahil başvurular alınmakta olup  son 6 günde 874 vatandaşımızın daha başvurusu alınmıştır.   Feragat eden ve yerinde dönüşüm yaptıran vatandaşlar hariç borçlandırma için henüz başvuru yapmayan 1.128  vatandaşımız kalmıştır.

Yürütülen hak sahipliği çalışmaları kapsamında; 12 Haziran-10 Ağustos 2024 tarihlerinde borçlandırma ilanına çıkıldığı ve bu tarihlerde borçlandırma işlemi yapılmaz ise hak sahipliğinin sona ereceği ilan edilmiştir. 7269 sayılı Kanunun (3177 sayılı Kanun ile değiştirilmiş olan) 40. maddesine göre 60 günlük yasal sürenin son günü olan 10 Ağustos 2024 tarihine kadar borçlandırma işlemlerini yapmayan hak sahiplerinin hak sahiplikleri iptal edilecektir.

Bu sebeple borçlandırma yapmak isteyen vatandaşlarımızın, borçlandırma işlemleri için 81 İlde bulunan AFAD Müdürlüklerine başvuru yapmaları önem arz etmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN