Malatya Türk Ocağı'nın Basın Açıklaması

Bozkurt Türk mitolojisinin ve Türk kültürünün en önemli sembollerinden biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk Bozkurt'u kurum amblemlerinde, paralarda ve pullarda kullanmıştır.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bizim Türk Ocakları’nın da amblemi 1912 yılından beri kullanmış olduğumuz cepheden görülen BOZKURT başıdır.

Bosna savaşı sırasında Sırp çetelerinin Boşnak Müslüman aileleri öldürdükten sonra serçe ve yüzük parmaklarını kesmelerinin simgesi olarak kullanılan Çetnik selamına, Haç işaretine ve başkaca işaretlere bir şey demeyen UEFA’nın sporcumuz Merih Demiral’a 2 maç ceza vermesini şiddetle kınıyoruz. Akif’in tanımlamasıyla “tek dişi kalmış” batı medeniyeti 2019’da da ordumuz Suriye’nin kuzeyinde operasyonda iken asker selamı veren futbolcularımız için de aynı refleksi göstermişti.

Meselenin bozkurt ya da asker selamı olmadığını hepimiz biliyoruz. Mesele TÜRK olmamız.

Hayat konforları, keyifleri bozulmasın diye çok yanlış bulduğumuz geri kabul anlaşması sebebiyle milyonlarca göçmene kucak açan Türk milletini ırkçılıkla ve faşizmle suçlamak Avrupa’nın boyunu çok aşar. Bize yönelttikleri bu suçlamalar kendilerinin utanç dolu ırkçılık tarihlerinden kaynaklı hastalıklı ruh halinin ve tarihi bilinçaltlarındaki Türk nefretinin yansımasıdır.

Yakın zamanda Türk Devletler teşkilatı kuruldu ve önemli kararlara imza atıldı. Azerbaycan’ın Karabağ zaferi tüm dünya Türklerini büyük bir sevince boğdu. En son İran seçimlerini Türk asıllı Mesud Pezeşkiyan kazandı. Seçim sonrasında da İran meydanlarını dolduran yüzbinler bozkurt işareti yaptılar.

Korktukları işte bu; Türk Dünyası dünya dengeleri içerisinde yeni bir ağırlık merkezi olarak ortaya çıkmaktadır. 21. asır bir Türk Asrı olacaktır.

Biz bu akşam oynanacak maçta statta bulunacak olan tüm vatandaşlarımızın maçı bozkurt işareti yaparak izlemelerini, maçı ekranları başında izleyecek olan vatandaşlarımızı da balkonlarına Türk Bayrağı asmaya davet ediyoruz.

NE MUTKU TÜRKÜM DİYENE. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN