Malatya Tabipler Odasından Sağlıkta Şiddete Karşı Açıklama

Malatya Tabip Odası'ndan Sağlıkta Şiddete Karşı Yapılan Saldırılara Karşı Bir Basın Açıklaması Yayınladı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Tabip Odası’ndan Sağlıkta Şiddete Karşı Yapılan Saldırılara Karşı Bir Basın Açıklaması Yayınladı. Malatya Tabipler Odasından Yapılan Açıklama Şöyle:

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Dâhiliye polikliniğinde Asistan Doktor meslektaşımız hasta bakmakta iken; hasta yakını olduğunu söyleyen bir şahıs sıra beklemeksizin odaya girerek hastasına hemen bakılmasını talep etmiştir. Doktor arkadaşımız 35. sırada olduklarını diğer hastalara saygılı olunmasını belirterek muayene için sıralarını beklemelerini gerektiğini hatırlatması üzerine; diğer hastaların yanında bayan doktorumuzun üzerine yürüyerek hakaret ve tehditlerde bulunulmuştur. Beyaz kod verilmesi üzerine hastanemiz güvenlik elemanları tarafından olaya müdahale edilmiş doktorumuzun güvenliği sağlanmıştır.

Bu durum Covid-19 pandemisi nedeniyle zor günler geçiren saygıdeğer milletimize kendi hayatlarını hiçe sayarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan hizmet eden sağlık camiamızı bir kez daha derinden üzmüştür. Sağlıkta şiddet sıradanlaşmamalı. Millete hizmet yolunda mücadele eden hekimlerimizin çalışma azmi yıpratılmamalı. Artık şiddete uğrarım kaygısı hekimlerimiz için bir tehdit unsuru olmamalıdır.

Bu vesile ile bir kez daha haykırıyoruz! Sağlıkçılara yapılan bu şiddete son verelim. Saldırganlara en üst limitten ceza verilmesini talep ediyoruz. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce revize edilerek taviz vermeden uygulanmasını talep ediyoruz.

Malatya Tabip Odası olarak meslektaşımıza yanında olduğumuzu bildiriyor geçmiş olsun diyoruz. Olayı bir kez daha şiddetle kınıyoruz.  Sağlıkta şiddet sadece sağlık çalışanları için değil, toplum sağlığı için de büyük bir risk olduğunu hatırlatıyoruz.

                                                                                  MALATYA TABİP ODASI

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN