Malatya Tabip Odasından Kınama

Malatya Tabipler Odasından Sert Tepki, Bizler Ülkemiz için hep birlik beraberlik içinde olduk, Bugünde olmaya devam edeceğiz.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bizler Ülkemizi seviyoruz, sevmeye devam edeceğiz. Bazılar tarafından sağlık çalışanlarına yönelik yazdıkları yazıları asla kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği ve beraberliği için hep birlik içinde olmalıyız. Bizler nasıl Ülkemizi seviyorsak tabii ki sağlıkçı kardeşlerimizide seviyorlar.

Sağlıkçı kardeşlerimiz en iyi bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Haklarını aramakta tabi ki haklıdırlar. Hukuk çerçevesi içinde haklarını mutlaka aramaktadırlar. Sağlık çalışanlarını zan altında bırakmak isteyen bazı şer odakları olabilirler ama asla kendi hedeflerine ulaşamayacaklardır.

Malatya Tabipler Odası, Tarafından Yapılan Açıklama ise şöyle.

Malatya’da yayın yapan bir internet sitesinde, 15.03.2022 tarihinde ‘ 14 Mart Tıp Bayramı ve Tıpçılarımız’ başlıklı, hekimlerimizle ilgili hakaret ve nefret dolu ifadeler içeren bir yazı yayımlanmıştır.

İlgili yazıda hekimlerin kendilerini bir üst sınıf gibi gördükleri, pandemi sürecinde hiç bir şey yapmadıkları ve hastanelere uğramadıkları ifade edilerek, yazının devamında hekimlerin mesleki onur ve şahsiyetini kamuoyunda küçük düşürücü ve kışkırtıcı ifadeler kullanılmıştır.

Yine aynı yazıda ‘öyle sağlık çalışanları ve doktorlar var ki normal hayatta olsalar her gün kafaları gözleri kırılır belki’ ifadeleri ile hekimlere uygulanan şiddeti meşru gösteren sözlere yer verilmiştir.

Pandemi döneminde de görüldüğü üzere insanlarımıza hizmetten başka bir amacı olmayan, hastaları için gerekirse kendi canını feda etmekten çekinmeyen ve bunu ispatlayan şerefli bir meslek grubunu hedef alan bu hakaret ve nefret dolu ifadeleri Malatya Tabip Odası olarak kınıyoruz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Malatya Tabip Odası Yönetim Kurulu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN