Malatya Park AVM Kütüphanesi Düzenlenen Törenle Açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının “Her AVM’ye Bir Kütüphane” sloganıyla gerçekleştirilen Malatya Park AVM Kütüphanesi’nin açılışı yapılarak törenle hizmete sunuldu.

Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından söz alan Vali Aydın Baruş; “İnsanoğlunun en temel kaygılarından biri de hakikate ulaşmaktır. Gerçekliğin arayışıdır, gerçekliği bulma çabasıdır. Biz buna hikmet deriz. Hikmet arayışındaki en önemli argümanlardan biri okumaktır. İnsan, kâinatı gördükleri, duydukları, hissettikleri ile beyninde okuyabilir; bir de başkalarının gözünden kâinatı nasıl görebiliriz diye onların bilgilerini okuyarak erişebilir. Bu bilgiye de kitap okumak ile erişilebilir. Eskiden kitaplarla kütüphanelerde buluşma imkânımız vardı.  Değişik bilgilerin, değişik türden eserlerin olduğu yer kütüphanelerdi. Şimdi dijital çağ ile kitaplara erişme imkânımız arttı. Ancak kütüphanelere girişte hissettiğimiz o havayı, o disiplinli ortamı başka ortamlarda bulamıyoruz. Kültür Bakanlığımıza bağlı halk kütüphanelerinin sınırlı sayıda olması nedeniyle gençlerimiz kütüphanelere ulaşmada sıkıntı çekiyorlar. Gençlerimizin, çocuklarımızın en yoğun kullandıkları mekânlara kütüphanelerin taşınması çok önemli bir çalışmadır. Malatya Park AVM de Malatyalı gençlerimizin ve çocuklarımızın yoğun olarak kullanıp vakit geçirdikleri bir yer. Böylece bu kütüphanenin uğrak noktası olacağını düşünüyorum. Gençlerimizin, çocuklarımızın hem sınavlarına hem de derslerine hazırlanmalarında kütüphane ortamının, disiplinli ders çalışma ortamının sağlanması açısından bu kütüphanenin çok ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bu çalışmayı gerçekleştiren Malatya Girişim Grubuna ve Kültür ve Turizm Bakanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

AVM Kütüphanesinin açılışından sonra Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen ‘COVİD-19 Günlerinde Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin yer aldığı serginin açılışı yapılarak eserler incelendi.

Park AVM’deki açılış programının ardından Millet Bahçesi Halk Kütüphanesine geçen Bakan Yardımcısı ve beraberindekiler burada kütüphanenin son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldılar. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali Baruş: “İlimizin Halk Kütüphanesine çok ihtiyacı vardı. Bu yatırımda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve Büyükşehir Belediyemizin ciddi katkıları var. Biz de katkı sağlamaya çalıştık. Bu yatırımın gerçekleşmesi ile Malatya’mızın gençlerine ve çocuklarımıza büyük bir imkân sağlanacak. Kütüphanemizin kapalı alanı yaklaşık 10.000 metrekare, kapalı otopark ile birlikte toplam 15.000 metrekare. Burada hem kültürel aktiviteler gerçekleştirilecek hem de gençlerimiz ve çocuklarımız ferah bir ortamda derslerine çalışacak, sosyal aktivitelere katılacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ise burada yapmış olduğu konuşmasına “Kültürsüz ve Sanatsız bir şehrin var olması mümkün değil” diyerek başladı. Kültür ve sanat hayatını şekillendiren en önemli kurumların başında kütüphanelerin geldiğini vurgulayan Ahmet Misbah Demircan; “Çocuklarımızın hem ders çalışma alanları hem de yetişkinlerle birlikte kitap ile kültür ile sanatla buluşma noktası kütüphanelerdir. Dolayısıyla her şehirde böyle büyük, geniş kapsamlı kütüphane yapma ideali Kültür Bakanlığımızın en önemli hedeflerindendir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçeleri düşüncesi ile birlikte bunu kültürle buluşturan bir anlayışın çok güzel örneklerinden birini burada Malatya’mızda görüyoruz. Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliği ile böyle güzel bir mimari ile şehrin merkezinde çok önemli bir çekim alanı olan bir kütüphanenin inşa ediliyor olması hepimizi gururlandırıyor” dedi.

Son olarak Restorasyonu Devam Eden Taşhoron Kilisesi alanında incelemelere bulunan Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve beraberindekiler restorasyon ile ilgili son durum hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN