Malatya'dan Asayiş ve Trafik Kazaları

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan ekipleri gece gündüz demeden görevlerin başından olduklarını ve Malatyalıların can ve iş güvenliği için çalışıyorlar, her zaman sahadalar. 28.06.2024 günü saat 00.01 sıralarında İnönü Mahallesi Dede Korkut Kavşağı üzerinde U.A. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 33 ASN 060 plaka sayılı aracı ile F.C. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 AEC 439 plaka sayılı araç ile çarpışması sonucunda yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.

Kaza sonucunda sürücü F.C. ve yolcu A.T. isimli şahıslar hayati tehlikeleri bulunmayacak seviyede yaralanmıştır.

NARKOTİK SUÇLARI

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce Kale Uygulama Noktasında durdurulan yolcu otobüsündeki bir şahsın üzerinde ve valizinde yapılan aramalarda;

13 kg 558 gr SKUNK Maddesi ELE GEÇİRİLMİŞ,

Şüpheli A.G. isimli şahıs çıkarıldığı Adli Makamlarca TUTUKLANMIŞTIR.

Malatya’mızı Zehir Tacirlerinden Ve Sokak Satıcılarından Temizlemeye Kararlıyız. Bu Kapsamda Uyuşturucu Ve Uyarıcı Maddelere Yönelik Operasyonlarımız Artarak Devam Edecektir.

HIRSIZLIK OLAYILARI

27.06.2024 günü saat 23.30 sıralarında Turgut Özal Mahallesi Melih Sokak üzerinde meydana gelen 'Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması' olayı ile ilgili olarak;

Belirtilen adreste bulunan bir işyerinin tabela kısmına tüfek saçması isabet etmesi üzerine olayın failinin tespitine yönelik yapılan çalışmalarda sokak üzerinde yapımı devam eden bir inşaatta güvenlik görevlisi olarak çalışan şüpheli Ö.Y. isimli şahsın inşaata hırsızlık amaçlı gördüğü şahısları korkutmak amacıyla ruhsatlı av tüfeği ile ateş ettiğini beyan etmesi üzerine yakalanmış olup olayda kullandığı av tüfeği ele geçirilmiştir.

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce ilimizde kaçakçılık faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda:

H.B.K isimli şahsın iş yerinde yapılan aramada;

123.000 adet içi boş bandrolsüz makaron,

400 adet içi tütün doldurulmuş makaron ,

75 kilo bandrolsüz işlenmiş tütün,

2 adet elektronik sigara dolum makinesi,

15.5 litre el yapımı alkollü içki ELE GEÇİRİLMİŞTİR.

Şüpheli şahsa 5607 SKM suçundan yasal işlem yapılmıştır.

TRAFİK KAZASI

28.06.2024 günü saat 16.20 sıralarında Yakınca Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde A.M. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 58 ADL 022 plaka sayılı aracı ile N.T. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 LE 825 plaka sayılı araç ile çarpışması sonucunda yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.

Kaza sonucunda sürücü A.M. ve N.T. ile yolcu A.G. isimli şahıslar hayati tehlikeleri bulunmayacak seviyede yaralanmıştır.

SİLAHLI KAVGASI

28.06.2024 günü Yeşilyurt İlçemiz Bostanbaşı Mahallesi'nde meydana gelen Ateşli silahla yaralama olayında;

Aralarında husumet bulunan müşteki A.Y. isimli şahıs ve şüpheliler M.S.D. ve İ.U.Ç isimli şahıslar arasında çıkan silahlı kavgada müşteki A.Y. isimli şahıs Hayati tehlikesi bulunacak seviyede yaralanmıştır.

 Olay yerinden kaçan olayın faillerinin yakalanması amacıyla Yeşilyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce ivedilikle çalışma başlatılmış, M.S.D. ve İ.U.Ç isimli şahıslar kısa süre içerisinde yakalanmıştır. Olayda kullandıkları av tüfeği ELE GEÇİRİLMİŞTİR.

 Şüpheli şahıslar Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda gözaltına alınmıştır.

EL BOMBASI, ELE Geçirildi

  KOM Şube Müdürlüğü ekiplerimizce ilimiz genelinde yasadışı silah ticaretinin engellenmesine yönelik yapılan çalışmada;

     Şüphe üzerinde durdurulan 1 araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada;

2 adet EL BOMBASI, ELE GEÇİRİLMİŞTİR.

Şüpheli H.M.A. isimli şahıs Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda gözaltına alınmıştır.

SİLAHLA YARALAMA

28.06.2024 günü Çavuşoğlu Mahallesi’nde meydana gelen Ateşli silahla yaralama olayı ile ilgili olarak;

Müşteki T.G. isimli şahsın daha önceden tanımadığı kişiler tarafından darp edilerek ateşli silahla yaralandığı bilgisini aktarması üzerine olayın faillerinin tespiti amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan çalışmalarda;

Olayın failleri olan Ö.F.Y. ve A.İ. isimli şahıslar yakalanmış, olayda kullandıkları ruhsatsız tabanca ELE GEÇİRİLMİŞTİR.

  Şüpheli şahıslar Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda gözaltına alınmıştır.

 Malatya’mızın Var Olan Huzur Ve Güven Ortamının Korunması İçin Her Alanda Mücadelemiz Azim Ve Kararlılıkla Devam Edecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN