Malatya'dan Asayiş Haberleri

KAÇAKCK 

    Malatya Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüz görevlilerince, ilimizde farklı tarihlerde meydana gelen Nitelikli Yağma olaylarının faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan operasyonda;
     2 farklı Müşteki şahsa zorla 6.000.000TL değerinde çek/senet imzalatan şahısların M.B. , İ.D. , E.A., F.T. , K.K. ve D.A. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir.

    Toplamda 10 farklı adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda olayın tüm failleri yakalanmış, K.K. ve D.A. isimli şahısların başka suçlardan hükümlü olarak cezaevinde bulundukları anlaşılmıştır.

    Yapılan ikamet aramalarında;

7 adet Çek/Senet,

15 adet Tarihi Eser,

1 adet tabanca ve bu tabancaya ait mühimmatlar

 37.500 TL suçtan elde edildiği değerlendirilen para ELE GEÇİRİLMİŞTİR.
Adli Mercilere sevki sağlanan M.B. , E.A.  ve F.T. isimli şahıslar TUTUKLANMIŞ , İ.D. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

     MALATYAMIZIN VAR OLAN HUZUR VE GÜVEN ORTAMININ KORUNMASI İÇİN HER ALANDA MÜCADELEMİZ AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR.


TRAFİK KAZASI 
13.10.2024 günü saat 17.30 sıralarında Battalgazi ilçemiz Cengiz Topel Caddesi’nde A.K.B. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 T 0406 plaka sayılı aracı ile A.K.A. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 PH 128 plaka sayılı aracın çarpışması sonucunda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.

Kaza sonucunda sürücü A.K.B. isimli şahıs hayati tehlikesi bulunmayacak şekilde yaralanmıştır.


ASAYİŞ HABERLER
12.10.2024 tarihinde saat:19.30 sıralarında Yeşilyurt ilçemiz İnönü Mahallesi’nde meydana gelen ‘Kesici Aletle Kasten Yaralama’ olayı ile ilgili olarak;
müşteki A.A. isimli şahıs ile şüpheli Z.Y.,D.A.,D.Y. ve N.D. isimli şahıslar arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonucunda şüpheli Z.Y. isimli şahıs müşteki A.A. isimli şahsı kesici aletle yaralamıştır.

Olay sonucunda müşteki A.A. isimli şahıs hayati tehlikede bulunmayacak seviyede yaralanmış, şüpheli şahısların tamamı yakalanmıştır.


TRAFİK KAZASI 
12.10.2024 tarihinde  saat:18.30 sıralarında Yeşilyurt ilçemiz Özalper Mahallesi’nde Y.Ç. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 LD 501 plaka sayılı araç, N.A. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 NA 166 plaka sayılı araç ve T.G. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 AAF 180 plaka sayılı aracın çarpışması sonucu yaralamalı  ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.

Kaza sonucunda 44 LD 501 plaka sayılı araçtaki sürücü Y.Ç isimli şahıs ve yolcu Y.Ç. isimli şahıs hayati tehlikeleri bulunmayacak seviyede yaralanmıştır.


TRAFİK KAZASI 
11.10.2024 günü saat:19:30 sıralarında ilimiz Malatya-Sivas Karayolu üzerinde A.G. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 06 CKZ 221 plaka sayılı araç ile A.A. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 23 ABY 311 plakalı motosikletin çarpışması sonucu sonucunda ölümlü yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.

Kaza sonucunda 23 ABY 311 plakalı motosiklette yolcu konumunda bulunan Muhammed KARA (1963 doğumlu) isimli şahıs hayatını kaybetmiş olup, sürücü A.A. isimli şahıs hayati tehlikesi bulunacak seviyede, 06 CKZ 221 plaka sayılı araçta yolcu konumunda bulunan A.K.G. isimli şahıs hayati tehlikesi bulunmayacak şekilde yaralanmıştır.


ASAYİŞ HABERLER 
09.10.2024 tarihinde saat:17.00 sıralarında Yeşilyurt ilçemiz Şeyhbayram Mahallesi’nde meydana gelen ‘Kesici Aletle Kasten Yaralama’ olayı ile ilgili olarak;
Şüpheli D.A. isimli şahıs ve müşteki M.B.Ç. isimli şahıslar arasında alacak verecek meselesi yüzünden husumet olması sebebiyle aralarında çıkan tartışmanın büyümesi sonucunda şüpheli D.A. isimli şahıs M.B.Ç. isimli şahsı kesici aletle yaralamıştır.

Olay sonucunda M.B.Ç. isimli şahıs hayati tehlikesi bulunmayacak şekilde yaralanmış olup, şüpheli D.A. isimli şahıs yakalanarak göz altına alınmış, adliyedeki işlemleri akabinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Bakmadan Geçme