Malatya'dan Asayiş Haberleri

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

02.09.2024 günü saat 22.40 sıralarında Battalgazi İlçemiz İstiklal Mahallesi meydana gelen ‘Kesici Aletle Kasten Yaralama’ olayı ile ilgili olarak;
Belirtilen adreste Müşteki A.K. ve Şüpheli M.S. isimli şahsın arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonucunda Şüpheli şahıs müşteki şahsı kesici aletle hayati tehlikesi bulunacak seviyede yaralamıştır.
Olay da şüpheli konumunda bulunan M.S. isimli şahıs olayda kullandığı kesici alet ile birlikte yakalanmıştır.
Adli makamlara sevki sağlanan Şüpheli M.S. isimli şahıs TUTUKLANMIŞTIR.

TRAFİK KAZASI
04.09.2024 günü saat 15.30 sıralarında Malatya-Havalimanı Yolu Organize Kavşağı üzerinde B.E. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 S 0539 plaka sayılı minübüs ile A.B.K. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 AGK 064 plaka sayılı araç ile çarpışması sonucunda yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.
Kaza sonucunda;
•Sürücü A.B.K.. ve Yolcu S.Z.  isimli şahıslar hayati tehlikesi bulunacak seviyede,
•Yolcular B.D. , R.Ş. , A.A. , A.G. , İ.K. , C.Ö. , K.K. , T.P. , M.S. , R.A. , K.D. , N.Ö. ve Y.D. isimli şahıslar hayati tehlikesi bulunmayacak seviyede yaralanmıştır.

HIRSIZLIK ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
İlimiz genelinde 27.07-03.09.2024 tarihleri arasında farklı tarihlerde ve farklı yerlerde meydana gelen 'İnşaat Alanlarından Hırsızlık' olayları ile ilgili;
 Bahse konu hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik Asayiş Şube Müdürlüğümüz ekiplerince 39 farklı kameraya ait toplamda 478 Saat kamera kaydı izlenmesi üzerine olayı gerçekleştiren şahısların O.G. , M.D. , B.A. ve E.B. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli şahısların belirtilen tarihler aralığındaki 9 farklı olayda toplam 3.190.000₺ (üç milyon yüzdoksan bin) değerinde inşaat malzemeleri çaldıkları anlaşılmıştır. Yapılan başarılı operasyon neticesinde olaya karışan tüm şüpheli şahıslar yakalanmış, çaldıkları suç eşyalarının tamamı ELE GEÇİRİLMİŞTİR.
 Adli mercilere sevk edilen tüm şüpheli şahıslar TUTUKLANMIŞTIR.
MALATYAMIZIN VAR OLAN HUZUR VE GÜVEN ORTAMININ KORUNMASI İÇİN HER ALANDA MÜCADELEMİZ AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR.
ÖLÜM OLAYI

05.09.2024 günü saat.11.15 sıralarında Battalgazi İlçemiz Akpınar Mahallesinde mevkiinde tespit edilen ‘Şüpheli Ölüm’ olayı ile ilgili olarak;
Belirtilen adreste bulunan ağır hasarlı bina içerisinde tek başına yaşadığı öğrenilen Haşim BABÜR(1985) isimli şahsın yapılan kontrollerde hayatını kaybettiği görülmüştür. Yapılan ilk çalışmalarda şahsın Lamekan olarak yaşadığı, deprem sonrası süreçte başka bir şahsa ait olan ikamette geçici olarak kaldığı, bugün yani 05.09.2024 günü yıkım kararı ilanı için ikamete gidildiğinde şahsın uzun süre önce hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Olay hakkında yapılan ilk incelemelerde şahsın ölümünün doğal ölüm olduğu değerlendirilmiştir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN