Malatya'dan Asayiş Haberleri

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

    Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüz koordinesinde ilimizde silah ticareti ve silah temini yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda;
     M.S.M. isimli şüpheli şahsın ikamet ve işyerinde yapılan aramada;

 1 Adet El Yapımı Silah,
 8 Adet Silah Parçası,
4 Adet Fişek
2 Adet Tabanca
63 Adet Narkotik Hap ,  ELE GEÇİRİLMİŞTİR. Şüpheli şahsa gerekli yasal işlem yapılmıştır.

 Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerimizce ilimizde meydana gelen Dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda;
    Kendisini polis-savcı olarak tanıtarak müşteki şahsa isminin terör olaylarını karıştığını belirterek 715.000TL dolandırmak üzereyken, müşteki şahsın aile fertlerinin durumu fark ederek ihbarda bulunması üzerine ekiplerimizin zamanında müdahalesi sonuncunda, müşteki şahsın dolandırılması engellenmiştir.

 Olayın şüphelilerinin temin ve tespitine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.
    
KENDİLERİNİ POLİS, ASKER VEYA SAVCI OLARAK TANITIP PARA TALEP EDEN ŞAHISLARA İTİBAR ETMEYİNİZ.


    14.06.2024 günü saat: 12.00 sıralarında Yakınca Mahallesi Özsan Sanayi Sitesi içerisinde bulunan depo içerisinde Selahattin TEKGÜL (1951 doğumlu) isimli şahıstan haber alınamaması üzerine yapılan kontrollerde hayatını kaybettiği anlaşılmıştır. Şahsın bir gün öncesinden karın ve sırt ağrısı yaşadığı öğrenilmiştir.

 Narkotik  ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüz koordinesinde  torbacı tabir edilen *Sokak Satıcılarına* yönelik; 10/11.06.2024 tarihlerinde *Yapılan Planlı Operasyon* da   *21* hedef şahsın yakalanarak gözaltına alındığı bilgisi paylaşılmıştı.
Adli Makamlara sevki sağlanan 21 Şüpheli şahıstan *13 şahıs TUTUKLANMIŞ*, 8 şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

15.06.2024 günü saat 18.15 sıralarında Malatya-Sivas yolu Karaca Mahallesi mevkiinde A.D. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 80 PB 694 plaka sayılı aracı ile seyir halindeyken tali yoldan çıkan A.D. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 44 FD 681 plaka sayılı traktör ile çarpışması sonucu yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir.

 Kaza sonucunda sürücüler A.D. ve A.D. ile yolcular  H.O.D. , T.D. , M.C.D.  ve Z.D. isimli şahıslar hayati tehlikeleri bulunmayacak seviyede yaralanmıştır.

16.06.2024 günü saat 12.00 sıralarında Hanımınçiftliği Mahallesi Şükrü Zincirkıran Caddesi üzerinde aralarında daha önceden husumet bulunan G.Ö., F.A. , H.P. , A.U. , S.Ö. , B.Ö. Y.A isimli şahıslar arasında çıkan kavga da  ateşli silah kullanılması sonucunda olay yerinden geçen A.M.K. ve M.A.D. isimli şahıslar ve Şüpheli Y.A. isimli şahıs hayati tehlikeleri bulunmayacak seviyede yaralanmıştır.

Şüpheli şahısların tamamı yakalanmış, olayda kullanılan av tüfeği ele geçirilmiştir.

16.06.2024 günü saat 22.30 sıralarında Fırat Mahallesi Gümüş sokak üzerinde meydan gelen olayda;

Müşteki B.A. isimli şahsın tanımadığı bir şahısla tartıştığı esnada kendisine ait kesici aletle kazaen elini kestiğini beyan etmiş,
Ekiplerimizce yapılan çalışmada müşteki B.A. isimli şahsın Şüpheli  K.D. isimli şahsın aracının lastiğine kesici aletle zarar verirken şüpheli K.D.  isimli şahsın havaya ateş ettiğini tespit etmiştir.

Şüpheli şahıs  yakalanmış, Olayda kullandığı av tüfeği Ele geçirilmiştir.

 17.06.2024 günü saat 16.00 sıralarında Yeşil kaynak Mahallesi Hayvan pazarında müşteki A.A. isimli şahsın tanımadığı bir şahsa 12.000Tl karşılığında kurbanlık keçi satmak üzere anlaştığı, bu şahıstan 4 adet çeyrek ve üzerine 3.500 TL para alması üzerine altınların sahte çıktığını beyan etmiştir.

Yeşilyurt İlçe Emniyet müdürlüğü ekiplerimizce yapılan çalışmalarda şüpheli şahsın A.P. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş ve olaya konu keçi bulunarak sahibine teslim edilmiştir.

 16.06.2024 tarihinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce batı illerinden ilimize uyuşturucu madde getirmeye çalışan şahıslara yönelik yapılan fiziki takipli çalışmada, Akçadağ-Malatya yolu üzerinde durdurulan bir araç ve iki şahıs üzerinde yapılan aramada;

1440 Adet Ecstasy Hap ELE GEÇİRİLMİŞ,

Yakalanan F.A. ve M.C.D. isimli şahıslar çıkartıldıkları adli makamlarca TUTUKLANMIŞTIR. 

Uyuşturucu ile mücadeleye durmadan, yorulmadan devam edeceğiz.

16.06.2024 günü saat 12.00 sıralarında Hanımınçiftliği Mahallesi Şükrü Zincirkıran Caddesi üzerinde meydana gelen 'Kasten Yaralama (Ateşli Silah ) ' olayı ile ilgli olarak yapılan çalışmalarda;

Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 10 farklı adreste ikamet araması yapılmış, olayda kullanılan 3 adet Av tüfeği ve 22 adet fişek ELE GECİRİLMİŞTİR.

Yakalanan şüphelilerinden G.Ö. , A.U. , B.Ö. , S.Ö. ve M.B. isimli şahıslar çıkartıldıkları adli makamlarca TUTUKLANMIŞTIR.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN