Malatya'da Asayiş Haberleri

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı olan ekipler gece gündüz gündüz çalışmalarına başarılı bir şekilde devam ediyor.

 17-25.07.2024 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce “Sokak Satıcısı” olarak tabir edilen ve Batı illerinden ilimize uyuşturucu madde getiren şahıslara yönelik 6 ikamet, 2 araç ve 16 hedef şahsa yönelik yapılan operasyonlarda;
1.150 adet Sentetik Ecza maddesi, 48,88 gr Sentetik Kannabinoid maddesi, 162,18 gr Metamfetamin maddesi, 960 gr Skunk maddesi, 99,78 gr Sentetik Kannabinoid ham maddesi,1 adet Pompalı Tüfek ELE GEÇİRİLMİŞ, Adli makamlara çıkartılan 12 şüpheli şahıs TUTUKLANMIŞTIR.
Geleceğimizin Teminatı Olan Gençlerimizi Zehirleyen Sokak Satıcılarına Ve Zehir Tacirlerine Yönelik Operasyonlarımız Azim Ve Kararlılıkla Devam Edecektir.’ ‘


ASAYİŞ, YARALAMA OLAYI

28.07.2024 günü saat 20.30 sıralarında Battalgazi İlçemiz Hamidiye Mahallesinde meydana gelen 'Kesici Aletle Yaralama' olayında;
 Aralarında husumet bulunan Müşteki B.B. isimli şahıs ile Şüpheli L,A. isimli şahsın arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonucunda Şüpheli L.A. isimli şahıs Müşteki B.B. isimli şahsı kesici aletle yaralamıştır.

Müşteki B.B. isimli şahsın hayati tehlikesi bulunmamakta olup Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda Şüpheli E.U. isimli şahıs gözaltına alınmıştır.


ELEKTRİK ÇARPMASI

30.07.2024 günü saat:04.10 sıralarında Gündüzbey Mahallesi Mehmet Cevdet Yavuz Caddesi üzerinde bulunan elektrik direğinin yakınında Nihat GÜNEY(1984 doğumlu) isimli şahsın elektrik çarpması sonucunda hayatını kaybettiği görülmüştür.

Olay ile ilgili tahkikata başlanılmıştır.


SİLAHLI ÇATIŞMASI 

    29.07.2024 günü saat 12.00 sıralarında Battalgazi İlçemiz Göztepe  Mahallesinde meydana gelen 'Ateşli Silahla Kasten Yaralama’ olayı ile ilgili;
    Aralarında alacak-verecek dolayısıyla husumet bulunan Müştekiler S.Y. ve M. K. isimli şahıslar ile Şüpheliler A.D. ve M.M.Y. isimli şahısların arasında çıkan tartışmanın büyümesi sonucunda Müşteki S.Y. isimli şahıs ateşli silah ile hayati tehlikesi bulunacak seviyede, M.K. isimli şahıs ise hayati tehlikesi bulunmayacak seviyede yaralanmıştır.

Olay mahalinden kaçak Şüpheliler A.D. ve M.M.Y. isimli şahıslar Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce yakalanmış olup Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda gözaltına alınmıştır.


TRAFİK KAZASI 
28.07.2024 günü saat 19.10 sıralarında Yakınca Mahallesi Anemon otel önünde Y.Y. isimli şahsın sevk ve idaresindeki 35 BLA 10 plaka sayılı ambulans ile karşıdan karşıya geçmeye çalışan Gülseren DİŞKAYA (1970 Doğumlu) isimli şahsa çarpmıştır.

Kazada sonucunda Gülseren DİŞKAYA (1970 Doğumlu) isimli şahıs hayatını kaybetmiştir.


KASTEN ÖLDÜRME

    17.07.2024 günü saat 09.00 sıralarında Battalgazi İlçemiz Alacakapı Mahallesinde meydana gelen 'Kasten Öldürme' olayı ile ilgili;
    Belirtilen adreste ateşli silahla öldürme olayında Maktül Eyüp İSHAKOĞLU (1991 Doğumlu) isimli şahsın olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilmişti. Olay da Şüpheli konumunda bulunan H.Y. isimli şahsı yakalama çalışmaları olay tarihinden itibaren titizlikle Asayiş Şube Müdürlüğümüzce yürütülmüştür.

29.07.2024 günü Şüpheli H.Y. isimli şahıs olayda kullandığı değerlendirilen tabanca ile birlikte rızaen teslim olmuş, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda gözaltına alınmıştır.

MALATYAMIZIN VAR OLAN HUZUR VE GÜVEN ORTAMININ KORUNMASI İÇİN HER ALANDA MÜCADELEMİZ AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEKTİR.


ELEKTRİK ÇARPMASI 

30.07.2024 günü saat:04.10 sıralarında Gündüzbey Mahallesi Mehmet Cevdet Yavuz Caddesi üzerinde bulunan elektrik direğinin yakınında Nihat GÜNEY(1984 doğumlu) isimli şahsın elektrik çarpması sonucunda hayatını kaybettiği görülmüştür. Olay ile ilgili tahkikata başlanılmıştır

KASTEN ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS 

    30.07.2024 günü saat. 12.10 sıralarında Beydağı Mahallesi Karagöz Caddesi üzerinde meydana gelen ‘Ateşli Silahla Kasten Öldürme’ olayı ile ilgili olarak;
    Olayda Şüpheli konumunda bulunan M.B. isimli şahsın babasına ait olan dükkanda aile içi anlaşmazlık ve tarafların arasında daha önceden olan husumetten dolayı çıkan tartışmanın büyümesi sonucunda Şüpheli M.B. isimli şahıs Abdullah ÇAY , Şeref ÇAY, K.Ç. , R.Ç. ve Gülhan BAYTOK isimli şahısları  ateşli silah ile yaralamıştır.


    Abdullah ÇAY(1989 doğumlu) , Şeref ÇAY(1964 doğumlu) ve Gülhan BAYTOK (1963 doğumlu) isimli şahıslar kaldırıldığı hastanelerde hayatını kaybetmiştir.


    Şüpheli M.B. isimli şahıs olayda kullandığı tabanca ile birlikte yakalanmış olup Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat doğrultusunda gözaltına alınmıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN