Malatya'da Asayiş Haberleri

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Olan Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar aşağıya çıkarılmıştır...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

18.01.2021 günü Yeni Hamam Mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinden kadife pantolon çalınması olayı ile ilgili yapılan kamera çakışmaları ve araştırmalar neticesi konuyu gerçekleştiren şahsılardan birinin B.G. olduğu tespit edilmiş şahıs 21.01.2021 günü mevcutlu olarak sevk edildiği adli makamlarca Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştır.

 

20.01.2021 günü Çöşnük Mahallesinde şüpheli F. G. isimli şahıs başkasına ait 1 cep telefonunu önce U. A. isimli şahsa 500 TL'ye satar daha sonra bu telefonun başkasının olduğunu ve geri götürmezse telefon sahibinin kendisini şikayet edeceğini söyleyerek cep telefonunu alır ancak parayı iade etmez. Daha sonra Aynı telefonu H. T. isimli şahsa 500 TL'ye satar peşinat olarak 200 TL alır bu kişiye de telefonun başkasına ait olduğunu götürmezse şahsın kendisini şikâyet edeceğini söyler ve cep telefonunu geri alarak parayı vermez. Dolandırıcılık konusu ile ilgili yapılan çalışmada olayın şüphelisi olan F.G. isimli şahıs 21.01.2021 günü yakalanarak tahkikata başlanılmıştır.

Yaka Mahallesinde durdurulan bir araçta bulunan S. K. isimli şahsın üzerinden bir adet Bulundurma Ruhsatlı tabanca ve 21 adet MKE yapımı dolu fişek alınarak gereği ilgili birimde yapılmıştır.

21.01.2021 günü Cirikpınar Mahallesi Turgut Temelli Cad. Üzerinde durdurulan bir aracın bagaj kısmında çok sayıda doğalgaz vanası görülmüş vanaların hurda olmadığı ve yeni olmasından dolayı, yapılan incelemede 20.01.2021 tarihli İşyerinden Hırsızlık Olayının çalıntı malzemeleri olduğu; (28 Adet 2 parmak küresel vana, 8 Adet Yangın Vanası, 4 Adet 2,5 lik siber vana, 5 Adet 1.1/4 siber vana, 1 Adet saat rekoru, 3 Çift saat rekoru, 1 Adet 1lik pislik tutucu, 1Adet taharet musluğu ve 1 Adet bağlama rekoruna el konulmuş, araçta bulunan S. K. ve T.D. isimli şahıslar 22.01.2021 günü mevcutlu olarak adli mercilere çıkarılacaktır.

Aslantepe Caddesinde durdurlan bir oto içerisinde M.B.Y. ve Y. G. isimli şahıslardan  3 parça halinde toplam 31.42 gr kanobiyonit uyuşturucu maddesi ele geçirilmiş konunun gereği yapılmıştır.

 

Müşteki Ş. B.’nin babası 155 ihbar hattını arayarak kızını, H.A.'nın zorla alıkoyduğu ve ulaşamadıklarını beyan etmiş, Ş. B. sonradan Battalgazi Aile İçi Şiddet Büro Amirliğine giderek vermiş olduğu ifadesinde cep telefonunun H. A.’nın gasp ettiğini beyan etmesi üzerine şüpheli H. A. suça konu cep telefonu ile beraber yakalanmıştır. Evrak ikmalen gönderilecektir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN