Malatya Büyükşehir Belediyesi Yaya Geçitlerini Yeniliyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından okulların açılması ile birlikte yaya güvenliğinin artırılması ve yaya alanlarının ön plana çıkarılması için boyama, figür ve çizgi yenileme çalışmalarına devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri Malatya genelinde okul önlerinden başlayarak tüm yaya yollarını bakıma aldı. Okul önlerinde yapılan çalışmalar kapsamında yaya geçitleri boyanırken ayrıca sürücülerin dikkatini artırmak amacıyla araçların geldiği yönde insan figürleri olan ‘önce yaya’ yazıları yazıldı.

Yaya geçitlerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Hasan Şişman, “İçişleri Bakanlığımızın 81 İl’de başlatmış olduğu yaya geçitleri, okul önleri ile sinyal sistemlerinin olmadığı bölgelerde güvenli geçiş için ‘Öncelik Yaya’ çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Öncelikli olarak okul önlerinde ve sinyalizasyon sisteminin olmadığı alanlarda Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte yapıyoruz. Çalışmalarımızın yapılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca vatandaşlarımızın da kendi güvenlikleri için yaya güvenliği olan yaya geçitleri ile sinyalizasyon sisteminin olduğu alanları kullanmalarını rica ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN