Kursiyerler Sertifikalarını Aldı​​​​​​​

Kooperatifçilik Geliştirme Ve Uyum Eğitimini Başarıyla Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı​​​​​​​

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitim Programı Sertifika Törenine Katıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Malatya Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Kursiyerler ve davetlilerin katıldığı tören öncesi Ticaret İl Müdürü, Birlik Başkanları, Kooperatif Başkanı ve Kooperatifçilik Genel Müdürü birer konuşma gerçekleştirdi.

Bakan Tüfenkci’de burada yaptığı konuşmada yeni bir kooperatifçilik yasası üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki aylarda bunun gündeme getirileceğini, kooperatiflerin tekrar ekonominin unsurları haline getirilmesini istediklerini, çoğu ülkede çok farklı büyüklükte kooperatif işletmelerinin bulunduğunu belirterek Türkiye’de geçmişteki acı tecrübelerle, suiistimallerle, yeteri kadar desteklenmediğinden veya üyelerin kendi kurdukları kooperatifi yeterince sahiplenmediklerin dolayı kooperatifçilik alanında çok başarılı örnekler bulmada zorluklar çekildiğini belirtti.

Bakan Tüfenkci ”Türkiye’de çok başarılı örneklerimiz var ama bu yeterli değil. Onun için biz kooperatifleri günümüzde sadece üretim gücü zayıf kesimlerin dayanışma kuruluşu olmaktan çıkartıp, ekonomik ve ticari hayatta kendine has özelikleri sayesinde başarılı girişimci örnekleri haline getirmek istiyoruz. Bakanlık olarak diğer bir amacımız da ülkemizdeki kooperatifleri faaliyet gösterdiği sektörde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturmaktır. Bu nedenle kooperatifçilikte kurumsal kapasiteyi geliştirecek eğitimlere de büyük önem veriyoruz.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesi ile burada düzenlenen tören sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN