Kültürel ve Tarihi Değerlerimiz Yurt Dışında Tanıtılmaya Devam Ediliyor

MAFSAD-Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından hayata geçirilen 'Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi' kapsamında üçüncü fotoğraf sergisi Sırbistan-Paracin'de açıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bu fotoğraf projesi, READ-Regional Network for Cultural Diversity/Kültürel Çeşitlilik için Bölgesel Ağ projesi kapsamında bir alt hibe projesi olarak destekleniyor.

Serginin organizasyonunu Sırbistan’daki proje ortağı Art Team Fotoğraf Kulübü üstleniyor. Sergide 34 fotoğrafçının 40 eseri paylaşılıyor.  Fotoğraf sanatına olan ilgisiyle bilinen Paracin Belediye Başkanı Vladimir Milićević  de bir fotoğrafıyla sergiye katkıda bulunuyor. 

Sırbistan Paracin’de  fotoğraf sanatına yönelik faaliyetler yürüten  Art Team Fotoğraf Kulübünün Yönetim Kurulu Başkanı Nataşa Petroviç sergi ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Bu projede ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz.  Hem renk zenginliği hem de sembolizm nedeniyle sergilenen fotoğrafların önünde izleyicinin memnun kalması gerektiğini düşünüyorum.  Sergide, dört ülkeden gerçek hazineler sunuluyor.  Bu sergide yer alan tarihi yerler, gelenekler, ulusal kıyafetler ve kültürel unsurlar her izleyiciyi bir şekilde içine çekmekte ve etkilemektedir. Sergiyi gezenler, çocukluk geleneklerine, aile geleneklerine, tarihlerine ve ülkelerinin güzelliğine bir bakış atma fırsatı buluyorlar.  Paracin’de açtığımız bu sergiye ilgi oldukça fazlaydı. Fotoğraflar da çok beğenildi. Projeyi hazırlayan, yürüten ve bizlerin de ortak olmasını sağlayan Türkiye’den MAFSAD Derneğine, Sille Sanat Sarayından Fotoğraf Sanatçısı Sayın Reha Bilir’e,  Kuzey Makedonya Kumanova Fotoğraf Kulübünden Vladimir Jovanovski’ye, Arnavutluk Auleda’dan Sayın Nikola Pulla’ya, Projede birlikte çalıştığımız fotoğrafçı arkadaşlara ve Art Team ekibine çok teşekkür ediyorum. Projedeki işbirliğinden, serginin kendisinden, gidişatından, katılımdan ve medyada temsilinden çok memnunuz”.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN