Koro Sistemiyle Kısa Sürede Hafız Oldular
Malatya'da 6'ncı sınıflara yönelik geçen sene uygulamaya konulan koro sistemi ile hafızlık eğitimi gören öğrenciler, bir sene gibi kısa bir sürede hafızlıklarını tamamladı.
Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen hafız yetiştirme ve akademik başarıyı destekleme projesi kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başladı.
Okul yönetimi geçen yıl öğrencilerin seviyelerine daha uygun ve daha etkili bir metot olan koro sistemiyle hafızlık eğitimini uygulamaya başladı.
Koro sistemiyle hafızlıkta seviye gruplarına göre öğrenciler hep birlikte hafızlık yaptığı ilk seviye olan A Sınıfı, bir sene gibi kısa bir sürede hafızlıklarını tamamladı.
Hafızlıklarını tamamlayan 8 öğrenci için okulun konferans salonunda icazet merasimi düzenlendi.
Merasimde büyük başarıya imza atan öğrencilerin ailelerinin duygusal anlar yaşadıkları gözlemlendi.
"Hafızlık, bir ömrü kutsal kitabın ışığında yaşamak, ona uygun bir hayat sürmektir"
Programda bir konuşma yapan Malatya İl Müftü Yardımcısı Ali Kazcı, "Bugün burada, bir yıl gibi kısa bir süre içinde hafızlık görevini tamamlayan genç kardeşlerimizi tebrik etmek için toplandık. Hafızlık, sadece Kur'an'ı Kerim'i ezberlemek değil, aynı zamanda bir ömrü bu kutsal kitabın ışığında yaşamak, ona uygun bir hayat sürmektir. Bu öğrencilerimiz, azim ve kararlılıkla bu yolda ilerlediler ve bu başarıyı elde ettiler. Hepimiz onların yanında olduk, onların başarısını görmek için bir araya geldik. Allah, (Celle Celaluhu) tüm hafızlarımızı korusun ve onlara hayatları boyunca Kur'an'ın rehberliğinde huzur versin. Bugün sadece bu 8 öğrencimizin değil, aynı zamanda onların ailelerinin de başarısıdır. Ailelerine de teşekkür ediyor, bu başarının diğer öğrencilerimize de ilham olmasını diliyorum." dedi.
Yapılan konuşmaların ardından hafızlar salavatlar eşliğinde salona giriş yaptı.
Salona gelen öğrencilerin hafızlık belgeleri protokol tarafından kendilerine takdim edildi.
Programa, İl Müftü Yardımcıları Ali Kazcı ve Fikriye Özkan hocalarının yanı sıra okul yönetimi, kurs idaresi ve veliler katıldı.