Kızılay'a Bir Destek  Kayısı Çiçeği Kreşinden

Emine AKKURT tarafından işletilen Kayısı Çiçeği kreşinin minik öğrencileri kendi aralarında para toplayarak bedeli Suriye mağdurları olan kardeşlerinin ihtiyacı için kullanılmak üzere Kızılay'a bağışta bulundular.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Emine AKKURT tarafından işletilen Kayısı Çiçeği kreşinin minik öğrencileri kendi aralarında para toplayarak bedeli Suriye mağdurları olan kardeşlerinin ihtiyacı için kullanılmak üzere Kızılay'a bağışta bulundular.

Nakit yardımının dışında yine kayısı çiçeğinin minik öğrencileri gerek oyuncak gerekse giyecek yardımı yaparak bu savaştan zarara gören çocukları yalnız bırakmadılar.

Bağışları kabul etmek için kreşe giden Kızılay Malatya Şube ekibine minik yürekler kutuları da taşımak için birbirleri ile yarıştılar.

Bağış sırasında söz alan Kayısı Çiçeği Kreşi işletmecisi Emine AKKURT yaptığı açıklamada; "yanı başımızda yer alan coğrafyada yaşananların minik öğrencilerimizi etkilemiş olması ve kendi istekleri ile kardeşlerine destek olmak istemeleri üzerine kreşte bir çalışma başlattık. Herkes karınca kararınca elinden ne geliyorsa ortak havuzumuza toplamaya başladılar. Minik öğrencilerimizdeki imece usulü biriktirilmeye başlanılan nakit ve gayri nakdi yardımlar birikince birilerinin yarasında derman olabilir miyiz düşüncesi ile Kızılay ile irtibata geçtik. Allah bu sancılı süreçte insanlığı yalnız bırakmayan Kızılay'ın ve devletimizin yardımcısı olsun. "

Bağışı Kızılay adına kabul eden şube Başkanı Av.M. Umut YALÇIN;

Bizim için bu minik kardeşlerimizin daha bu yaşta çevrelerine gösterdikleri duyarlılık bizlerin yerine gelecek nesilin dünyanın kurtuluşu için ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Harçlıklarından biriktirdikleri paraları bir araya getirmeleri, kendileri giyebilecekken kıyafetleri satın alıp paketlemeleri, tam oyun çağındaki bu miniklerin oyuncaklarını çıkarsızca paylaşabilmek adına bizlere bağışlaması bizleri duygulandırmaktadır. Bu nesili yetiştiren öğretmenlerimize ben minnettarlığımı sunmaktayım"dedi.

Bağışın kabulü ve paketlerin minik bağışçılarla birlikte araca taşınmasının ardından Kızılay Malatya Şube ekipleri de bağışları ulaştırmak için ayrılması ile ziyaret sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN