Kitap K'oku'su  Her Yerde

Malatya Yazıhan. Kaymakamlığının himayelerinde Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde Kitap K'oku'su Projesi gerçekleştirilmektedir.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Yazıhan. Kaymakamlığının himayelerinde Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde Kitap K’oku’su Projesi gerçekleştirilmektedir. Kitap K’oku’su Projesi çeşitli etkinlikler içermektedir. Etkinliklerimiz içerisinde camii ve cemevlerimize, ilçemizdeki bir kıraathaneye kitap bağışında bulunarak bir kitaplık köşesi oluşturulması bulunmaktadır. Bu amaçla Yazıhan İlçemizin Merkez Camiine, Fethiye Mahallesinde bulunan cemevimize ve Tecirli Mahallemizde bulunan cemevimize kitaplık köşesi oluşturuldu. Açılışa Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal, Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, Yazıahan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedri Altuntaş, Yazıhan İlçe Müftüsü Abdullah Sucu ve Fethiye Mahallesi ile Tecirli Mahallesi sakinleri katıldı.

Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal bu hususta ’’ Ülkemizde kitap okuma alışkanlığını kazanmamış, kitap okuma bilincine erişememiş ve kitap sevgisi taşımayan bireylerin sayısı azımsanamayacak kadar çoktur. Dilimizin gelişmesi ve korunması için öğrencilerimizden başlayarak, toplumun tüm kesimlerinde ömür boyu okuma alışkanlığının kazandırılması büyük önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalar, kitap okuyan öğrencilerin, kitap okumaları ile ders başarıları arasında anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Haftada en azından bir kitap okuyan bir öğrenci, ayda  4-5  kitap  okuyacaktır. Böylece bu öğrencinin her dönem için en az 20 ve dolayısıyla yılda 40 kitap okuması mümkün olacaktır. Tüm bu sebeplerden ötürü Kitap K’oku’su  Projesini çok önemsiyoruz. Mabetlerimizde, kıraathanelerimizde, okullarımızda ve evimizde kitaplık oluşturulmasını destekliyoruz. Camilerimizde, cemevlerimizde, kıraathanelerimizde oluşturduğumuz kitaplık köşesi bizim için çok değerli.’ dedi.

 Yazıhan İlçe Müftüsü Abdullah Sucu ‘ İlk emri oku olan bir dinin mensubuyuz. Dolayısıyla Müslüman okuyacak, araştıracak ve tefekkür edecek. Bu maksatla düzenlenen projeyi takdirle karşıladım. Kaymakamımıza camilerimize sunduğu katkılardan ötürü teşekkür ediyorum.’ dedi.

Fethiye Mahalle Muhtarı Fahri Güler ’’ Kitap K’oku’su  Projesi içerisinde Cemevlerine kitaplık oluşturulması çalışmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtti. Bu zarif düşünceden ötürü Kaymakam Kazdal’a teşekkürlerini sundu.’’

Tecirli Mahallesi Muhtarı Seyit Utku ‘Proje kapsamına alınmalarından ötürü çok memnun olduklarını dile getirdi. Okumanın yeri ve yaşı olmadığını belirterek kaymakam Mehmet Faruk Kazdal’a teşekkürlerini sundu.’

Yazıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ise  ‘ K’oku’su Projesini başlatan Yazıhan Kaymakamı Mehmet Faruk Kazdal’a teşekkürlerimi sunarım.’ dedi. Ayrıca Kitap K’oku’su Projesiyle öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, onların iletişim ve sosyal becerilerini desteklemek, kültürel, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak adına anlamlı bulduğunu proje kapsamında duyarlı vatandaşlarımızdan Yazıhan’daki okullara kitap bağışında bulunmalarını istirham etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN