Keskin'den Tepki Belediye Fuarcılık Şirketi Bu Gıda İşi Sevdasından Vazgeçsin

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,  Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Şirketi tarafından bu ay  düzenlenen sözde gıda fuarının ardından Kasım ayında da aynı etkinliği düzenleneceği bilgisi aldıklarını bildirerek, “Esnaf ve sanatkârın ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı bir süreçte peş peşe sözde fuar adı altında gıda satış panayırı düzenlenmesi akıl tutulmasıdır. Esnafı bitirmektir, Malatya esnafını sevmemektir.  Sen belediyenin fuarcılık şirketimizin, gıda distribütörümüsün? Eğer Fuarcılık şirketi etkinlik yapmak istiyorsa, gelip etkinliğini Malatya Çarşısının içinde esnafla birlikte yapsın” dedi. 

Keskin yaptığı yazılı açıklama da, “Esnaf ve sanatkar camiası olarak kültür, sanat ve tanıtım fuarlarına karşı değiliz. Ancak söz de fuar adı altında yöresel gıda satış panayırlarının düzenlenmesine, esnaf ve sanatkâr için haksız rekabet ortamının oluşturulmasına dün olduğu gibi bugünde karşıyız. Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Şirketi gıda satış organizasyonları sevdasından vazgeçsin. Ekim ayı içinde Orduzu Pınarbaşı’nda fuar adı altında gıda satış organizasyonu yapıldı. Şimdi de Kasım ayında aynı şekilde ikinci bir organizasyon yapılacağı öğrenilmiştir. Esnaf ve sanatkârın ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı bir süreçte peş peşe sözde fuar adı altında gıda satış panayırı düzenlenmesi akıl tutulmasıdır. Esnafı bitirmektir, Malatya esnafını sevmemektir.  Sen belediyenin fuarcılık şirketimizin, gıda distribütörümüsün? Eğer Fuarcılık şirketi etkinlik yapmak istiyorsa, gelip etkinliğini Malatya Çarşısında, Ayakkabı Pazarında, Akpınar Meydanı’nda, Kasap Pazarında, esnafın içinde esnafa yönelik yapsınki, vatandaş Malatyalı esnafa alışverişe gelsin, Malatya kazansın.  Belediyenin şirketi, belediyenin imkanlarını bu şehrin esnafına karşı haksız rekabet ortamı oluşturmak için kullanamaz. Bir yandan marketlerle haksız rekabet altında mücadele ediyoruz, şimdi de gıda fuarı adı altında ne sattıkları belli olmayan organizasyonlarla mücadele etmek durumunda kaldık. Maalesef tüm kurumlar sadece seyrediyorlar. Biz sadece esnafımız için dertlenmiyoruz, halkımızın gıda güvenliği içinde dertleniyoruz.” dedi. 

-Keskin’den tüm kurumlara “kamuoyuna açıklayın” çağrısı  
Kamuoyu önünde tüm kurumlara çağrıda bulunuyorum; 15 Ekim -25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen sözde gıda fuarında Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Malatya Vergi Dairesi, Ticaret İl Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi hangi denetimleri yapmışlarsa kamuoyuna açıklamaya davet ediyorum. Esnafı denetlediğiniz gibi sözde fuarı da denetlediniz mi? Ürünler standartlara uygun mu? Tezgahların tek tek vergi kaydına bakıldı mı? Yöresel dedikleri ürünler gerçekten o yörenin ürünümü? Soğuk zincir, saklama koşulları ve hijyen tedbirleri kontrol edildi mi? Kurumlarımızdan bu açıklamayı bekliyoruz. Daha öncede aynı çağrıda bulunduk, ancak tüm kamu kurumları sessiz kaldı.” ifadelerini kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN