Keskin'den Bayram Tatili İçin Trafik Uyarısı

TESK Yönetim Kurul Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı tatili nedeniyle sürücülerin ve vatandaşların trafik kurallarına uymalarını isteyerek, 'Acele edip sürat yapmak ile trafik kurullarına uyma arasında en fazla 20-30 dakika oynar. Yarım saat için ailenizin, kendinizin ve başkalarının canını tehlikeye atmayın' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

TESK Yönetim Kurul Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı tatili nedeniyle sürücülerin ve vatandaşların trafik kurallarına uymalarını isteyerek, “Acele edip sürat yapmak ile trafik kurullarına uyma arasında en fazla 20-30 dakika oynar. Yarım saat için ailenizin, kendinizin ve başkalarının canını tehlikeye atmayın” dedi.

-“Sevgi saygı ve sabır”

Kurban Bayramı dolayısıyla açıklama yapan aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Keskin, ”Kurban Bayramını acısız, mutlu ve huzurlu geçirmek istiyorsak trafik kurallara uyalım. Trafik kazalarının en büyük sebebi tedbirsizlik ve kurallara uymamaktır. Yola çıkacak sürücü ve şoförler uykusuz araba kullanmamalı, trafik kurullarına mutlaka uyulmalı. Acele edip sürat yapmak ile trafik kurullarına uyma arasında en fazla 20-30 dakika oynar. Yarım saat için ailenizin, kendinizin ve başkalarının canını tehlikeye atmayın. Özellikle özel araç sürücüleri ehliyetine güvenerek, trafik kurallarını ve direksiyon hakimiyetini bilmeden uzun yolda araç kullanmasın, hem kendi canını, kendi malını, hem de başkalarının can ve malına zarar vereceklerini unutmasınlar. Bayramın sevincini acıya, kedere dönüştürmeyelim. Gerçekte bu duble yollarda kaza yapmak tamamen insan hatasından kaynaklanıyor. Özellikle özel araç sürücülerinin sıcakta yola çıkmamalarını, araç, lastik, elektrik, elektronik donatımlarının bakım ve kontrollerini yaptırmalarını, yolda şerit değiştirirken makas atmamalarını öneriyoruz. Trafikte şu 3 kuralı unutmayalım, sevgi saygı ve sabır. Kazasız belasız mutlu bayramlar diliyorum.”

-Şehirlerarası yolcu tavan fiyatına tepki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarında tavan fiyat tarifesi uygulamasına tepki gösteren Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, “Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımızın ticari amaçla şehirlerarası çalışan yolcu taşımacılığı yapan esnaf ve sanatkarlara tavan fiyatı getirmiştir. Bu tavan fiyatı uçaklaraneden getirilmiyor? Uçak biletlerinin 2-3 katına yükseldiğini görmemezlikten gelmeleri sadece esnaf ve sanatkarı tavan fiyatı vermeleri çifte standarttır. Bayramlar da tatillerde uçak fiyatları 2-3 katına çıktığı görülmektedir. Buna dur diyen yoktur. Böyle bir çifte standardın uygulanması bu ülkenin temel taşı olan esnaf camiasını üzmektedir. Yol fiyatları, köprü fiyatları ve akaryakıta gelen zam, yedek parçaya gelen zamlar göz önüne alınmadan böyle tek taraflı bir uygulamanın başlatılmasının yanlış olduğunu düşünüyoruz.  Çifte standartlar kalkmalı ve uygulamalar eşit şatlarda herkese düzenlenmeli” ifadelerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN