Keskin, Cumhuriyetin ilanını sağlayan mücadeleyi, iradeyi ve milli ruhu unutursak her şeyimizi kaybederiz

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnaf camiası olarak Cumhuriyetin 100. Yılını gönülde coşku ve onurla kutladıklarını belirterek, “Tarih boyunca, her türlü zorluğa birlik ve beraberlik içerisinde göğüs geren milletimiz ile birlikte bu zor günleri de geride bırakacağız.” dedi.

Başkan Keskin’in, Cumhuriyetin 100. Yılı  ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajı şu şekilde: 
nedeniyle yaptığı açıklama da, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını yürekten kutluyoruz. 
Her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen bir bağımsızlık destanının yazıldığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından tüm dünyaya egemenliğimizi ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşu olan 29 Ekim 1923 tarihi milletimiz için Anadolu’da istiklal ve istikbalimizin sarsılmaz temeli olmuştur.

Türk milletinin imandan saydığı vatan sevgisini ve hiçbir şeyle değişmeyeceği özgürlüğünü bütün dünyaya meydan okuyarak tarihe altın harflerle yazdırdığı Türkiye Cumhuriyeti’mizin bugün 100. Yılını Kutluyor olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. 

Cumhuriyetimizi, kurtuluş ve kuruluş ruhunu kaybetmeden bundan sonrada korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. 

Cumhuriyetin ilanını sağlayan mücadeleyi, iradeyi ve milli ruhu unutursak her şeyimizi kaybederiz. O nedenle birlik ve beraberliğimizi korumalı, ülkemizin istikbaline ve istikrarına gelebilecek tüm tehlikelere karşı Cumhuriyetimizin ilanını sağlayan milli ruhla hareket etmeliyiz.

Esnaf ve sanatkar camiası olarak; birlik ve beraberliğimizi korumaya ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizi ve ilkelerini ilelebet yaşatmaya kararlıyız.

Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerini yaşayan ve deprem bölgesinde bulunan esnaf camiası olarak şuna inanıyoruz; Cumhuriyeti kuran ve yaşatan ruh; Malatya’yı ve bölgemizi de ayağa kaldıracaktır. Devletimize ve milletimize güveniyoruz. Tarih boyunca, her türlü zorluğa birlik ve beraberlik içerisinde göğüs geren milletimiz ile birlikte bu zor günleri de geride bırakacağız.

Cumhuriyetimizin 100. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN