Kardeşlik Sınır Tanımaz, Malatya'dan İDLİB Ve Doğu GUTA'YA Yardım Eli

Malatya Valiliği koordinesinde başlatılan 'Kardeşlik sınır tanımaz...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Valiliği koordinesinde başlatılan "Kardeşlik sınır tanımaz. Malatya'dan İDLİB ve Doğu Guta'ya Şefkat Eli" yardım kampanyası kapsamında toplanan 20 tır insani yardım malzemesi İDLİB ve Doğu GUTA'YA gönderildi.

Malatya Valiliğinin koordinesinde Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Memur Sen Malatya İl Temsilciliği ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) Malatya Şubesi, Cihannüma Vakfı tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan ve içerisinde insani yardım malzemelerinin bulunduğu 20 tır, 2. Ordu Komutanlığı önünden İDLİB ve Doğu GUTA'YA uğurlandı.

Vali Ali Kaban, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Kardeşlik sınır tanımaz başlığı altında Suriye'nin mağdur halkına yardım etmek amacıyla toplanan 20 tır insani yardım malzemesini göndermek için bir araya geldiklerini belirtti.

"Şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki göreve başladığım günden beri çok dikkat ettiğim bir husustur Malatya’mız sivil toplum örgütleriyle ne kadar gurur duysa azdır. Sivil toplumumuz Malatya’mızda o kadar tekelleri itibariyle eskiye dayanan yerleşik bir yapıya haiz ki nerede güzel bir faaliyet olacak olursa hep onları orada buluyoruz. Bu her vilayete nasip olacak bir güzellik değil. Ben bu anlamda sivil toplumumuzun değerli temsilcileri nezdinde bütün sivil toplum adı altında bu faaliyete katılan kardeşlerimize buradan saygı ve sevgilerimi sunmayı bir borç biliyorum.

Tabii bu hadise'nin şöyle bir geçmişine, şu yakın zamandaki başımıza gelenlere baktığımızda. Başımızdan çok ciddi ülkemizi sıkıntıya sokacak bir olay geçti biliyorsunuz 15 Temmuz'da bu büyük bir felaketin atlatılması süreciydi. Kahraman askerlerimiz, kahraman ordumuz daha bu hadiselerin kırkı çıkmadan hemen bir operasyona girişmek durumunda kaldı. Fark edildi ki hemen güney sınırlarımız üzerinden Ülkemizi çok büyük sıkıntıya sokacak bir süreç var. İşte Fırat kalkanı operasyonu yapıldı, o operasyonu başarıyla sonuçlandırıldı. Kendisi zaten operasyonundan çıkmış bir asker, bu operasyonun içerisinde ciddi manada içerisinden bir uru, bir kanser hücresini attıktan sonra kalktı büyük bir operasyona girişti. Bu yetmiyormuş gibi İdlib'te biliyorsunuz operasyon yaptı. O da yetmedi şimdi Afrin'de devam ediyor ama Afrin artık belli ki bir düğümün çözüleceği yer. Onun için Afrin üzerinde çok fazla oyun oynanıyor, bunu hepimiz görüyoruz. Tekrarına gerek yok herkes çok net bir şekilde gerek sosyal medyadan gerekse medyadan bunları takip ediyor. Orada askerimize ve milletimize iftira ediliyor. Bunun da iftira olduğu çok net bir şekilde ilgili kuruluşlar tarafından gösterildi. Sivillere saldırı yapılıyor denildi. Hepsinin bir iftira olduğu gösterildi. Daha önceki başka yerlerdeki yaşanmış olayların sanki yeni yaşanmış gibi, bizim askerimiz sebep oluyormuş gibi ordumuza bir iftirayla yamamak istediler. Ellerinde kaldı. Biz buradan, şu anda sınırlarımızın dışında harp eden askerlerimizin merkezinden bugün bu tırları uğurlarken şu mesajı da açıklıkla vermiş oluyoruz. Bizim askerimiz bırakın sivili, bırakın her hangi bir canlıyı onlara bir zarar vermeyi bilakis onların yaşaması için gittiği yerde bütün teçhizatıyla bütün aksamıyla destek verdiği gibi işte buradan onların tekrar ayıklanabilmesi hayata tekrar bağlanabilmesi için bu malzemeleri gönderirken merkezlik ediyor. Biz burada harp eden bütün askerlerimize Allah yardımcıları olması dileğiyle dualar diliyoruz. Biz buradan Afrin de şehit olan ve daha önce şehit olan bütün aramızdan ayrılmış ama bir başka yaşamda bizimle aslında bizi gördüğüne inandığımız kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Biz buradan bir şekilde yaralanıp gazi olmuş bütün kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Biz buradan gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Biz buradan vefat etmiş gazilerimize rahmet diliyoruz. Askerimiz varolsun diyoruz, milletimiz varolsun diyoruz. Hep birlikte inşallah geleceğe daha güvenle bakmayı diliyoruz.

Biraz önce arkadaşlarımız bilgi verdiler, Valiliğimiz bünyesinde Büyükşehir Belediyemiz, Battalgazi Belediyemiz, Yeşilyurt Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz zaten bütün okullarında bütün öğrencilerimiz çok büyük katkılar yaptı hepsine buradan teşekkürü bir borç biliyorum, Müftülüğümüz, MÜSİAD’ımız, Memur Sen’imiz, İHH’mız, Cihannüma Vakfımız ve özelde de Sayın Vahap Küçük kendisi bir tır donatarak burada katkıda bulundu. Hepsine teşekkür ediyoruz, hepsi sağ olsun var olsun. Gönderilen belki koskoca bir denizde bir damladır ama işte biz Hz İbrahim'in ateşini söndürmeye giden karınca gibi Malatya olarak buradan oraya sırtımızda bir parça taşıyarak katkıda bulunmak istiyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Vali Kaban'ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Ümit Çimen, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler ve tüm şehitler için dua etti. Daha sonra içerisinde insani yardım malzemeleri bulunan tırlar yola çıktı.

Ayrıca kampanya kapsamında Arakan'a yardım amacıyla 218 bin lira nakdi yardım toplandığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN