Kardan Dolayı Kapanan Yollar Açılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi vatandaşların mağduriyet yaşamaması için karla mücadele çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Özellikle kırsal mahallelerde kar yağışı ve tipiden dolayı yeniden kapanan mahalle yolları ekipler tarafından yeniden ulaşıma açılıyor. 8 mahallenin ulaşımını sağlayan Bürücek Yaylası yolunu açan Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri karla mücadele 7/24 esasına göre çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi Malatya genelinde başlatmış olduğu karla mücadele çalışmalarında 400’ün üzerinde araç ve 800’ün üzerinde personelle kesintisiz bir şekilde hizmet veriyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Bürücek Yaylası Mevkiinde tipiden dolayı çalışmalarını sürdürüyor.  Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını 7/24 sürdürdüğünü belirten Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Mert yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak yüksek rakımlı bölgelerde bulunan mahalle yollarını açıp gitme gibi bir şansımız yok. Tipiyle birlikte açmış oluğumuz yollar tekrar kapanmakta. Bu bölgemizi sürekli açık tutmak zorundayız bu yolumuz 8 mahallemizi birbirine bağlamaktadır. Kırsal mahallelerimizdeki ekiplerimiz burada sabit kalmaktalar. Sabit ekiplerimiz çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçelerimizin tamamında Büyükşehir Belediyemiz var. Ekiplerimiz fedakarca çalışmalarını sürdürmekte. Sayın Başkanımızın bu konudaki hassasiyetlerini biliyoruz, ekiplerimizde bu hassasiyet doğrultusunda çalışmalarını 7/24 sürdürüyor. Sabit ekiplerimizin ihtiyaçlarını karşılamaları ve istirahat etmeleri için bakım evlerimiz bulunmakta. Ekiplerimiz bütün ihtiyaçlarını bu bakım evlerinde karşılamaktalar” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARDAN HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Bürücek Yaylası mevkiindeki yolu kullanan vatandaşlar karla mücadele çalışmalarında Büyükşehir Belediyesinin fedakarca çalıştığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesine bağlı iş makinelerinin yol boyunca çalıştıklarını görüyoruz. Yolların tuzlanması, açılması çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI KAPALI YOL BULUNMUYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 13 ilçede başlatılan karla mücadele çalışmaları sonucunda tipiden dolayı tekrar kapanan yollar haricinde kapalı yol bulunmuyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Malatya genelinde etkin bir şekilde sürdürülen karla mücadele çalışmaları sonrasında kar yağışından dolayı kapılı yol bulunmazken, Darende’de 2 ve Pütürge’de 3 mahalle yolu tipi ve rüzgârdan dolayı yeniden kapanmış ve ekiplerin bu bölgelerdeki çalışmaları devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN