'Kararımız Net, Oyumuz Evet'

Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte referandum çalışmalarını sürdürdü.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Devletin sistemi Cumhuriyettir ve anayasanın ilk dört maddesine de hiçbir şekilde dokunulmamış, değiştirilmemiştir. Maalesef bir algı operasyonu yaparak, ‘Cumhuriyet rejimiyle problemi olduğunu’ söyleyen kişiler ya da ‘rejim değişikliğine gidiliyor’ diye algı operasyonuna Türkiye’yi maruz bırakanlar, aslında rejimin değişmediğini çok net biliyorlar” dedi.

  Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte referandum çalışmalarını sürdürdü.

  Dünya Sağlık Haftası kapsamında düzenlenen programa katılan Çalık, sağlıklı bir gelecek için "Sende Bir El Ver" diyerek organ bağışının önemine dikkat çekti.

  Milletvekili Çalık daha sonra Malatya Türk Ocaklarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata, “Türkiye bugün önemli bir merhaleden bir sırat köprüsünden geçmektedir. Komşularımızda meydana gelen olaylar, Türkiye’nin içerisinde gelişen ve değişen olaylar ve Türk milletinin esas temel taşlarının yerinden oynatılmak istenilen bazı hadiseler, bizleri mecburi bir millet bütünlüğüne, beraberliğe götürmüştür” dedi.

  AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun memleket meselesi olduğunu kaydederek, “Birlik ve beraberlikle ilgili gayret içerisinde olduğumuz bir dönemdeyiz. Ülkemiz birçok badireler atlattı ama bölücülere, bu ülkenin önüne engel koymak isteyenlere milletimiz taviz vermedi. Artık yeni bir dönüm noktasındayız. Yönetimsel anlamında bir sistem değişikliği ve tamamı da milli ve yerli olan bir sistemle, milletin kendisini kendi özgür iradesiyle sivil bir anayasayla ülkeyi tanıştıracağız” şeklinde konuştu.

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da rejimle problemlerinin olmadığını hükümet sistemiyle ilgili problemlerinin olduğunu kaydederek, “Şuan mevcut devletin sistemi Cumhuriyettir. Mevcut getirmek istediğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin asla devletin sistemiyle hiçbir alakası ve problemi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasasının birinci maddesi Türkiye Devleti’nin rejimini Cumhuriyet olarak belirlemiştir. Devletin sistemi Cumhuriyettir ve anayasanın ilk dört maddesine de hiçbir şekilde dokunulmamış, değiştirilmemiştir. Maalesef bir algı operasyonu yaparak, ‘Cumhuriyet rejimiyle problemi olduğunu’ söyleyen kişiler ya da ‘rejim değişikliğine gidiliyor’ diye algı operasyonuna Türkiye’yi maruz bırakanlar, aslında rejimin değişmediğini çok net biliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

TİCARET BORSASI’NI ZİYARET

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık daha sonra Malatya Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan MTB Başkanı Gürsel Özbey, iş dünyasının güven, istikrar ve huzur istediğini belirterek, “İnşallah yapılacak referandumda da bunları sağlayacak şeyler ortaya çıkar. Eski Türkiye’yi inşallah bırakacağız yeni Türkiye’ye adım atacağız” dedi.

  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da referandumdaki temel hedefin Türkiye’nin istikrarlı bir yönetime kavuşması olduğunu ifade etti.

   Çakır, geçmiş dönemlerde koalisyon yapıların güçsüz ve zayıf olmasından dolayı birçok risk olduğunu ve bunun da halka yansıdığını belirterek, “Ekonomik ve siyasi istikrar olmazsa olmazdır. Siyasi istikrarsızlıklar beraberinde ekonomik krizi getirmiş, peşinden de darbeleri getirmiş. Son 15 yıl içerisinde Türkiye’de sağlanan huzur ortamı ekonomide de büyümeyi sağladı. Yeni sistemle daha güçlü bir iktidar yapısı oluşacak” diye konuştu.

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise Malatya’nın 2002 ile 2016 yılları arasındaki ihracat rakamlarının çok ciddi manada farklılık gösterdiğine dikkat çekti.

  Milletvekili Çalık, 2002 yılında ihracatın yüzde 80’ini oluşturan kayısının 31 bin ton iken şimdi 380 bin ton olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “İhracat rakamlarımız 2002 yılında 122 milyon iken şuanda 350 milyon dolara yükseldi. 2023 hedeflerinde bu ihracat rakamlarımızı bir milyar dolara çıkarmayı gönülden arzu ediyoruz. Bu noktada da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kayısımız için çalışmalar yaparken, sanayimiz içinde çok güzel çalışmalarımızı yapıyoruz. 23 ilin, Doğu ve Güneydoğu illerimizi kapsayan kalkınma hamlesiyle cazibe merkezi ilan edilmesi bu anlamda bizim için çok önemli.”

 

EMEKLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

  Çalık daha sonra Tüm İşçi Emeklileri Derneğini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye’nin ekonomisinin 15 yılda büyüdüğünü ifade ederek, “Ekonomimizi büyüttükçe bundan faydalanacak yine milletimiz. Yeni referandum sistemi de bu anlamda önemli. Eski dönemde darbeleri, kıtlık dönemlerini ve kuyruklarını biliyorsunuz. O nedenle 16 Nisan’da hep birlikte ‘evet’ diyeceğiz” dedi.

  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise Türkiye’de 12 milyon emeklinin olduğunu anımsatarak, “Emeklilerimizin ülkemize sunmuş olduğu katkı, destek ve yaptıkları çalışma bizler için çok çok önemli. O nedenle ilk günden itibaren emeklilerimize verilmesi gereken bütün destekleri, bütün çalışmaları yapmaya çalıştık. Türkiye’de 22 milyon aktif çalışan insanımız var. 22 milyon çalışanımız, 12 milyon emeklimiz Türkiye’de önemli vatandaş grubumuz. Sağlığa erişim konusunda önemli çalışmalar vardı. Eski SSK Genel Müdürü’nü hatırlarsınız. Nüfus artıyor, yapman gereken yeni hastane, yeni sağlık sistemi. Sen yapamıyorsan işi yapana bırakacaksın” dedi.

  Çalık, Kışla Caddesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulunarak, vatandaşlarla da bir araya geldi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN